U ISTOJ EPIZODI

Dva pogotka jednim udarcem: ‘‘Simpsoni‘ predvidjeli Trumpovo uhićenje i ‘Barbie‘ film još prije 29 godina!

U prošlosti im se pripisivalo da su predvidjeli niz događaja... od nereda na Kapitolu do toga da Kamala Harris postane potpredsjednica

 ”The Simpsons”

 20thcentfox/Everett/Profimedia/20thcentfox/everett/profimedia

Kultni crtani serijal "Simpsoni" poznat je po jezivo točnim predviđanjima, ali ovaj put, piše The New York Post, čini se kako su u jednoj epizodi prognozirali točno čak dva događaja, oba aktualna i posve nepovezana. Prvi su optužbe protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, a drugi histerija koja je nastala oko filma redateljice Grete Gerwig "Barbie" i sve to u istoj epizodi.

"Simpsoni opet točno predviđaju! Barbie i Donald Trump!" izjavio je jedan korisnik Twittera.

Okružni tužitelj Manhattana Alvin Bragg u utorak je optužio Trumpa za 34 kaznena djela krivotvorenja poslovne dokumentacije, što je prvi slučaj u američkoj povijesti da je jedan bivši predsjednik tako optužen.

image

Donald Trump

Michael M. Santiago/Getty Images Via Afp

Sve to poklopilo se s objavljivanjem novog trailera za film "Barbie" u kojem glume Margot Robbie i Ryan Gosling. I dok ovi trenutni događaji naizgled ne mogu biti manje povezani, oba su bila zaplet u nastavku "Simpsona" iz 1994. godine. U epizodi pod naslovom "Lisa protiv Malibu Stacy", Lisa Simpson nastoji natjerati kreatore lutke Barbie da proizvedu igračku koja ima više feministički izgled i koja bi osnažila mlade djevojke. Već to samo po sebi je proročanska ideja obzirom na današnje trendove.

Uglavnom u jednoj od scena koja se proširila društvenim mrežama, obitelj Simpson gleda TV program u kojem voditelj Kent Brockman govori o Lisinoj kampanji.

image

Film "Barbie"

Imdb/

"Iako je bilo neuobičajeno provesti 28 minuta izvještavajući o lutki, ovaj je novinar otkrio da je nemoguće prestati pričati o tome. Ljudi, to su stvarno fascinantne vijesti. Laku noć. Eh, da... i predsjednik je uhićen....", govori Brockman. Iako je razlog "predsjednikova" uhićenja u crtiću ubojstvo, činjenica je da su se te dvije situacije gotovo jezivo poklopile.

Nepotrebno je reći, piše The New York Post, da su obožavatelji "Simpsona" ovo smatrali njihovom najpreciznijom prognozom dosad.

"Uvjeren sam da je netko iz tima Simpsonovih bio putnik kroz vrijeme", napisao je jedan korisnik Twittera, dok je drugi dodao: "Neću lagati, ovo je dosad najluđe predviđanje Simpsona".

U prošlosti im se pripisivalo da su predvidjeli niz događaja... od nereda na Kapitolu do toga da Kamala Harris postane potpredsjednica. Donald Trump prvo je u Simpsonima postao predsjednik, a onda tek godinama poslije i u stvarnosti, a autori "Simpsona" predvidjeli su i epidemiju ebole, kao i nastup Lady Gage na Superbowlu, teroristički napad u New Yorku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:32