U SUZAMA

Ed Sheeran potpuno se slomio: ‘Više nisam želio živjeti. Kao da sam se gušio i utapao pod valovima...‘

Slavni pjevač pogovorio je o alkoholu, drogama, depresiji, prijateljevoj smrti i supruginoj bolesti

Ed Sheeran

 Screenshot/YouTube

Britanski pjevač Ed Sheeran (32) u emotivnom teaseru za novu dokumentarnu seriju "The Sum Of It All", koja će se emitirati 3. svibnja na kanalu Disney+, slomio se i plakao dok je govorio o krhkom zdravlju supruge Cherry Seaborn i iznenadnoj smrti najboljeg prijatelja Jamala Edwardsa, koji je u veljači 2022. umro u dobi od 31 godine od srčanog zastoja izazvanoga kokainom i alkoholom.

Pjevač je nedavno otkrio kako je pao u depresiju nakon što je njegovoj supruzi lani tijekom trudnoće dijagnosticiran tumor. Podsjetimo, Cherry je njihovo drugo dijete, kćer Jupiter, rodila u svibnju 2022.

Na početku trailera Ed priča o svom djetinjstvu, odrastanju i problemima s mucanjem.

- Takav tip ne postaje pop zvijezda. To je tako malo vjerojatno - kaže Sheeran. Opisao je i svoj susret s Jamalom, glazbenim producentom i sinom Brende Edwards, zvijezde talk showa "Loose Women", koji mu je pomogao da se probije na scenu.

U novoj seriji Ed otkriva kako se zbog suprugine bolesti borio sa strahom, depresijom i tjeskobom, ali trailer ipak završava veselijim snimkama ma kojima se vidi kako vlasnik hitova "Shape of You" i "Perfect" slavi rođendan, svira na pozornici i smije se s prijateljima.

- Život može biti nepredvidiv - kaže zvijezda.

Ed će 24. ožujka objaviti singl "Eyes Closed", prvi s njegovog novog albuma "Subtract". Tu pjesmu posvetio je pokojnom prijatelju, a album je inspiriran osobnim tragedijama s kojima se glazbenik suočio.

- ‘Eyes Closed‘ govori o gubitku nekoga, onom osjećaju kad očekujete da ćete svakoga časa jednostavno naletjeti na tu osobu, kad vas sve podsjeća na stvari koje ste radili zajedno... Ponekad se moraš izvući iz stvarnosti kako bi umrtvio bol gubitka, ali neke te stvari jednostavno vrate u nju... Pretpostavljam da glazba pomaže u liječenju, pa plešem zatvorenih očiju da pokušam proći kroz to... - objavio je Sheeran nedavno na Instagramu.

image

Ed Sheeran

Hannah Mckay/AFP

Nakon prijateljeve smrti imao je, kaže, suicidalne misli. U neobrađenom intervjuu za Rolling Stone objasnio je kako se zbog toga sramio i osjećao "sebičnim".

- Moj najbolji prijatelj je umro. A nije trebao... U životu sam uvijek imao padove, ali njima sam se počeo baviti tek prošle godine. Više nisam želio živjeti. Kao da sam se gušio i utapao pod valovima... - rekao je Ed o svojoj borbi s depresijom. No uz supruginu pomoć, krenuo je na psihoterapiju.

Osvrnuo se i na svoje konzumiranje alkohola te droga.

- Uvijek sam bio pijanac, ali drogu nisam niti taknuo do svoje 24. godine. Koristio sam nekoliko supstanci, ali ne želim ih imenovati, bojim se da će moja djeca to jednoga dana čitati - rekao je.

Alkohola se, kaže, ostavio isključivo zbog supruge.

- Dva mjeseca prije nego što nam se rodila kći Lyra, Cherry je rekla: ‘Ako mi pukne vodenjak, želiš li stvarno da me netko drugi vozi u bolnicu?‘. Tad sam odlučio prestati. Ne želim se nikad naježiti dok držim svoje dijete. Nikad, Nikad! Jedno je popiti nekoliko piva, ali bocu votke, to je druga stvar - kaže Sheeran i dodaje kako mu se mišljenje o drogama u potpunosti promijenilo nakon smrti najboljeg prijatelja Jamala.

- Nikad, nikad, više nikad ne bih dotaknuo drogu, baš zato što je Jamal tako umro. To bi bilo nepoštovanje prema sjećanju na njega - zaključio je pjevač.

image

Ed Sheeran

Yuki Iwamura/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 13:03