KRALJICA U AKCIJI

Elizabeta II. u tajnosti "otvorila vrata" Ukrajincima: ‘Znači li to da žive u njenim dvorcima?‘

Iz Buckinghamske palače nisu htjeli otkriti detalje, ali rečeno je da se cijela obitelj uključila u diskretne akcije pomaganja

Kraljica Eliazbeta II. i modom podržava Ukrajince

 Andrew Matthews/Afp/Profimedia/Andrew Matthews/Afp/Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II. i čitava njena obitelj u tajnosti su otvorili svoja vrata za izbjeglice iz ratom uništene Ukrajine, tvrde britanski tabloidi koji ipak nisu uspjeli iskopati znači li to da su ih pustili da borave na nekom od svojih brojnih posjeda ili samo financirali njihov smještaj.

Naime, prema intrigantnim informacijama koje prenosi Daily Mail, kraljevska obitelj zavjetovala se da će osobno pomoći što većem broju od 54 tisuće Ukrajinaca koji su dosad doselili u Veliku Britaniju zbog ruske invazije koja je je raselila šest milijuna ljudi. Navodno su dosad za njih uplatili i velike novčane iznose, ali inzistiraju da se o akcijama ne priča, pa tako nisu htjeli komentirati neslužbene izvore niti se dodatno hvaliti svojim humanitarnim radom.

image

Harry i Meghan podržali su Ukrajinu na igrama Invictus

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Tabloid Express je pak prenio službenu izjavu iz Buckinghamske palače u kojoj se potvrđuje da su se britanski aristokrati uključili u brojne projekte, ali da se ne može otkriti koje, a podsjeća se i na nedavno modno izdanje Elizabete II. koja se pojavila u kostimu u žutoj i plavoj boji ukrajinske zastave.

- To nikad nije slučajno, potvrđuje izvor iz Buckinghama.

Simboličku potporu izrazili su princ Harry i njegova supruga Meghan Markle koji su prošlog mjeseca na otvorenju igara Invictus podržali momčad iz Ukrajine, a Meghan je uz to uzviknula i izraz 'Slava Ukrajini'. U akciju se bacio i drugi kraljevski par, William i Kate koji su prilikom posjeta ukrajinskom kulturnom centru u Londonu ponovili da stoje uz Ukrajince.

image

Princ William i Kate tijekom posjeta ukrajinskom kulturnom centru

Mario Pietrangeli/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Mario Pietrangeli/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Elizabeta II. inače ima 96 godina i ove godine slavi 70 godina svoje vladavine, a zbog nešto lošijeg zdravlja u posljednje vrijeme ograničila je svoja javna pojavljivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:13