POGLEDIMA ZALEDILI OPATIJU

Elizabeta razjarila kraljevsku obitelj! Svi su užasnuto gledali koga je to odabrala za svoju pratnju: ‘Pa kud baš njega?!‘

Andrewu je ovo bilo prvo pojavljivanje u javnosti nakon nagodbe s Amerikankom Virginiom Giuffre koja ga je optužila za silovanje

Kraljica Elizabtea II i princ Andrew

 Richard Pohle/AFP

Kraljica Elizabeta II sudjelovala je u utorak na vjerskom obredu za svog pokojnog supruga princa Philipa, što je bio njezin veliki povratak u javnost pošto je zadnjih mjeseci otkazala niz obveza iz zdravstvenih razloga.

Ovaj put nije htjela izostati s obreda koji se služi gotovo godinu dana nakon smrti princa Philipa koji je umro u 99. godini i 73 godine joj je bio suprug i "stijena", kako je sama rekla.

Ukop vojvode od Edinburgha organiziran je u krugu obitelji zbog restrikcija povezanih s pandemijom koronavirusa.

Devedesetpetogodišnja kraljica, u tamno zelenom kaputu, stigla je u Westminstersku opatiju držeći pod ruku sina Andrewa (62), kojemu je ovo također bilo prvo pojavljivanje u javnosti nakon nagodbe s Amerikankom Virginijom Giuffre koja ga je optužila za silovanje.

'Prkosnog, ali izoliranog' princa Andrewa kraljevska je obitelj 'izbjegavala i nije s njom bio u bliskoj interakciji', tvrdi stručnjakinja za govor tijela Judi James za Daily Mail.

image
Richard Pohle/AFP
image
Richard Pohle/AFP
image
Richard Pohle/AFP
image
Richard Pohle/AFP

I dok se činilo da je kraljica 'izgledala nedvosmisleno' u svojoj podršci svom drugom sinu, ostatak obitelji nije ponudio 'nikakve znakove podrške ili ohrabrenja', dodaje.

'Samo mu je majka dobacila nešto što je graničilo s osmijehom dobrodošlice. Činilo se da se većina članova kraljevske obitelji pokušava ponašati kao da ga nisu ni vidjeli.

Zauzeo je svoje mjesto pokraj brata Edwarda, ali između njih nije bilo pozdrava, kimanja ili bilo kakvog vidljivog kontakta očima. Većina je naglašeno zurila ispred sebe kao da ga je jedva i svjesna, ističe James.

image
Richard Pohle/AFP
image

Kraljica Elizabtea II i princ Andrew

Richard Pohle/AFP
image
Richard Pohle/AFP
image
Richard Pohle/AFP
image
Richard Pohle/AFP

'Nije bilo znakova bliskosti između braće sve do pjevanja himne. Andrew je okrenuo glavu kako bi razgovarao s Edwardom i Sophie, ali dočekao ga je hladan odgovor', komentira stručnjakinja za govor tijela.

Kraljičina odluka da je vojvoda od Yorka prati, unatoč tome što je ranije ovog mjeseca platio možda i 12 milijuna funti za rješavanje spora vezanog uz seksualni napad, smatra se glavnim signalom podrške njezinom drugom sinu.

'Kraljičina poruka o njezinom izgubljenom sinu Andrewu danas je izgledala nedvosmisleno. Kako njezin najstariji sin Charles rado kaže, ovo je sada očito veza o kojoj se ne može pregovarati. Ne samo da je odabrala svog drugog sina da je prati i podržava dok je ulazila u opatiju, nego je ovo prvi put da je viđena u javnosti kako prihvaća pomoć od bilo koga. Prije nego što su se razišli kako bi zauzeli svoja mjesta, zastala je i bacila osmijeh zahvale očima svijeta', naglašava James pa dodaje:

'Imala je četvero djece na izbor, ali izabrala je Andrewa. Čak je stajao iza svoje majke s rukama na leđima, i smiješio se dok je čavrljala s drugima, izgledajući dirljivo poput svog pokojnog oca.'

Kraljevski stručnjak navodno je ustvrdio kako su princ Charles i princ William ostali razočarani kraljičinim odabirom.

Unatoč hladnom ponašanju ostatka obitelji, Andrew je zadržao svoju 'neverbalnu aroganciju', stav mu je bio 'uspravan i gotovo vojnički', dodala je Judi, pa kazala kako su njegovom arogantnom izgledu pridonijele naočale na vrhu nosa kao i njegovo veselo mahanje kamerama i fotografima dok se s kraljicom u automobilu vraćao u dvorac Windsor.

image
Justin Tallis/AFP
image
Justin Tallis/AFP
image
Justin Tallis/AFP

Podsjetimo, princ Andrew postigao je nagodbu s Virginijom Roberts Giuffre koja ga je tužila za seksualno zlostavljanje, čime je izbjegnuto suđenje koje je trebalo početi krajem godine.

Giuffre je u tužbi navela da ju je princ seksualno zlostavljao prije više od dva desetljeća, kada je imala 17 godina, te da ju je princu podvodio sada pokojni milijarder i pedofil Jeffrey Epstein.​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:03