‘NOVO POGLAVLJE‘

Ellen DeGeneres vratila se na TV nakon teških optužbi: ‘Želim se ispričati svima...‘

DeGeneres se već ispričala svom osoblju u srpnju putem elektroničke pošte, rekavši kako će osigurati da se takvi događaji ne ponove
Ellen DeGeneres 
 Hahn Lionel/abaca/Abaca Press/Profimedia

Slavna komičarka Ellen DeGeneres krenula je s novom sezonom svog popularnog TV showa najprije se ispričavši gledateljima i svojim suradnicima zbog svih neugodnih situacija koje su se "dogodile, a nisu se trebale dogoditi".

Njezina emisija vraćena je na male ekrane u SAD-u po prvi puta nakon što se poznata voditeljica suočila s optužbama o "toksičnom radnom okruženju" na setu.

- Shvatila sam te optužbe vrlo ozbiljno i želim se ispričati svima koji su bili pogođeni - rekla je dodavši kako je provedena istraga koja je dovela do "nužnih promjena". Tako su tri ključna producenta emisije dobili otkaz zbog neprimjerenog ponašanja, iako je za generiranje 'toksične atmosfere' prozivana i ona osobno, piše BBC.

Optužbe je duboko pogodile

Komičarka je novu sezonu otvorila u svom prepoznatljivom, duhovitom tonu.

- Ako ovu emisiju gledate jer me volite, hvala vam, a ako je gledate jer me ne volite, također ste dobrodošli.

No, brzo se uozbiljila rekavši kako su je duboko pogodile optužbe za zlostavljanje i seksualno nasilje među njezinim zaposlenicima.

- Ako sam ikada ikoga iznevjerila ili povrijedila nečije osjećaje, ispričavam se - rekla je dodavši da je sve što se događa na setu njezina odgovornost. Istaknula je kako su uvedene nužne promjene i "The Ellen DeGeneres Show" kreće u novo poglavlje. Tako je, primjerice, rezidentni DJ studija DJ Twitch postao zamjenik izvršnog producenta emisije.

- Suprotno onome što vidite u novinama i na društvenim mrežama, istina je da sam ja osoba koju vidite na svom televizoru, ali sam i mnogo više. Nekad sam tužna, nekad ljuta, anksiozna, frustrirana ili nestrpljiva. Radim na tome, to je proces - napomenula je istaknuvši kako joj je želja da svatko od 270 zaposlenih na emisiji bude sretan i ponosan što radi na tom projektu.

DeGeneres se, podsjeća BBC, već ispričala svom osoblju u srpnju putem elektroničke pošte, rekavši kako će osigurati da se takvi nemili događaji ne ponove. Naime, u priči objavljenoj početkom godine jedan od bivših zaposlenika novinarima je ispričao kako se na radnom mjestu suočavao sa maltretiranjem po rasnoj osnovi. Nekoliko bivših zaposlenika utvrdilo je pak da su dobili otkaz nakon što bi uzeli slobodne dane na koje su imali pravo, primjerice prilikom smrtnog slučaja u obitelji.

Trojica producenata, Ed Glavin, Kevin Leman i Jonathan Norman nakon toga su otpušteni.

Ellen DeGeneres Show dosad je od 2003. dobio više od 60 prestižnih televizijskih nagrada Emmy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:55