GOLEMI PROPUSTI

Elton John: ‘Brexit je katastrofa za mlade britanske glazbenike, gubimo naraštaj talenata‘

Umjetnici neće moći slobodno putovati Europom zbog visokih cijena viza, ATA karneta i raznih dozvola, upozorava pjevač
Elton John
 Mark RALSTON/AFP

Elton John upozorio je na izgubljenu generaciju u britanskoj glazbenoj industriji zbog porasta troškova u organizaciji koncertnih turneja Europom radi izlaska Britanije iz EU-a.

John je jedan od glazbenika, uz Eda Sheerana i Rogera Watersa, koji su u siječnju potpisali pismo u kojemu kritiziraju sporazum o Brexitu.

"Trenutačno smo u situaciji da gubimo naraštaj talenata zbog golemih propusta u vladinu trgovinskom sporazumu", napisao je John na Instagramu.

Sporazum britanske vlade i EU-a, koji je stupio na snagu početkom godine, britanskim glazbenicima više ne jamči putovanja bez viza. Elton John o tome je prošli mjesec razgovarao s ministrom za Brexit Davidom Frostom.

"Novi i mladi umjetnici neće moći slobodno putovati Europom, što je ključan dio njihova obrazovanja i razvoja, zbog visokih cijena viza, ATA karneta i raznih dozvola", napisao je.

"Unatoč katastrofi koja se nazire, čini se da vlada nije sposobna ili nije voljna ispraviti taj problem i radije se bavi svaljivanjem krivnje na EU nego pronalaženjem izlaza iz tog nereda".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:50