ODRIJEŠIO KESU

Elton John i bivša supruga zakopali ratnu sjekiru. Pjevač morao obećati da neće ni pisnuti o braku

Njemica Renate Blauel sudski je potraživala 3 milijuna funti, a navodno su se našli na pola i detaljno dogovorili daljnje uvjete
 Featureflash Film Archive/Alamy/Alamy/Profimedia

Sir Elton John (73) dogovorio je izvansudsku nagodbu s bivšom suprugom Renate Blauel (67), nakon što ga je ona, na čuđenje javnosti koja ju je već zaboravila, tužila za 3 milijuna funti zbog tvrdnji da je njeno portretiranje u autobiografiji i filmu slavnog glazbenika prekršilo uvjete njihovog razvoda iz 1988. godine.

Glasnogovornik rock ikone potvrdio je da je bivši par postigao dogovor, što znači da niti jedno od njih nikada više neće u javnosti ni pisnuti o svom braku, kako prenosi The Sun.

- Stranke s veseljem objavljuju da su riješile ovaj slučaj na način koji uvažava Renatinu potrebu za privatnošću – stoji u službenoj izjavi.

- Sa svoje strane, Renate priznaje da se Elton ponašao dostojanstveno i s poštovanjem prema njoj u posljednjih 30 godina i da joj je uvijek rado pomogao – navodi se.

- Ubuduće neće raspravljati jedni o drugima ili o svom braku i neće dalje komentirati slučaj – zaključeno je.

image
David Parker/Alamy/Alamy/Profimedia

Do ove izdašne izvansudske nagodbe došlo je nakon što joj je Sir Elton isprva odbio platiti traženu cifru. Kako tvrdi The Sun, izvori bliski glazbeniku rekli su da vjeruje kako je pretjerala u iznosu novčanih potraživanja.

- Ovaj pravni spor postajao je sve ogorčeniji i izgledao je kao da ide do potpune sudske bitke s hrpom novca na kocki. Niti jedno od njih zasigurno još mjesecima ne bi odstupilo, ali na kraju je izgleda bilo najbolje za sve zainteresirane da zadrže dostojanstvo i riješe problem podalje od javne sudnice. Elton je također silno želio ostati civiliziran u odnosu s Renate nakon svih ovih godina, pa je omekšao kako bi osigurao da stvari između njih dvoje budu sređene – rekao je dobro upućeni anonimni izvor.

image
Hinze

Nijedna strana nije potvrdila vrijednost nagodbe postignute iza zatvorenih vrata, ali smatra se su se financijski sastali na pola puta, odnosno da je Sir Elton pristao Renate isplatiti 1,5 milijuna funti.

Sporazum, osim financijske odštete, uključuje i njihova obećanja da u budućnosti neće razgovarati jedni o drugima ili o njihovom braku.

U srpnju je The Sun otkrio kako Renate, koja već desetljećima živi daleko od očiju javnosti tuži Sir Eltona. U pismu od 20 stranica, odvjetnici ove inženjerke zvuka rođene u Njemačkoj, rekli su kako je ostala suočena s ozbiljnim zdravstvenim problemima Eltonovih otkrića u filmskom hitu “Rocketman” i njegove autobiografije, “Me Elton John”

Tvrdila je da je "ozbiljno pogrešno prikazao prirodu njihove veze".

Renate je ranije tvrdila da je Sir Elton navodno čak pokušao s njom imati djecu unatoč tome što je u svojim memoarima napisao da ih nije želio sve dok godinama kasnije nije upoznao svog supruga Davida Furnisha, s kojim danas ima dvoje djece.

image
David M. Benett

Ona se, pak, kaže, za vrijeme njihovog braka borila da zatrudni.

Renatini odvjetnici tvrde da je tražila od Sir Eltona da izbaci odlomak o njoj iz svoje knjige, ali on je to odbio učiniti.

Renate je upoznala Johna dok je snimao povratnički album 'Too Low for Zero' 1983. godine, a vjenčali su se iduće godine dok su bili na turneji po Australiji. Njihova veza završila je razvodom 1988., samo četiri godine poslije.

Prema uvjetima njihovog razvoda, Sir Elton se navodno složio sačuvati sve pojedinosti iz braka privatnima, ali Renate tvrdi da se toga nije pridržavao.

Blauel se u žiži interesa našla nakon što je njezin lik oživljen u prošlogodišnjem filmskom hitu, biografiji 'Rocketman'. Odglumila ju je Celinde Schoenmaker, a pjevača je glumio Taron Egerton. Tvrdi kako joj je film uzrokovao samo patnju, navodi i specifično: “ponavljajuće noćne more, agorafobiju, strah, depresiju i tjeskobu”.

Kao odgovor, Sir Elton rekao je da su Renatine tvrdnje pretjerane jer samo želi zgrnuti što više njegova novca za sebe. Negirao je kršenje uvjeta njihovog sporazumnog raskida braka i rekao je da se nikada dosad nije žalila kad je govorio o njihovom braku.

image
Ljubo Vukelic/Delo/Cropix

Nakon što se razvela od Eltona, Renate Blauel se povukla iz javnosti.

Prema magazinu People iz 1988. godine, vjerovalo se da je njihov razvod bio težak čak 45 000 000 dolara. Iako Blauel nikad nije govorila javno o razvodu, People tvrdi da je razvod bio prijateljski te da "stvarno namjeravaju ostati najbolji prijatelji".

Časopis je također objavio da je Elton John kupio Renati seosku kuću u iznosu od 600 000 dolara u Surreyu, u kojoj je živjela do 2000. godine, kad se navodno vratila u rodnu Njemačku kako bi se pobrinula za svoje roditelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:58