PORUKA IZ VERONE

ELTON JOHN 'Sramim se svoje zemlje... Zlo mi je od Brexita. Ja sam Europljanin. Ja nisam glupi, kolonijalni, imperijalistički engleski idiot!'

Elton John i David Furnish
 Stephane Mahe / REUTERS

Dok je nastupao u srijedu u Veroni, u sklopu svoje posljednje i zadnje svjetske turneje, Elton John je kazao: "Sramim se svoje zemlje zbog toga što je učinila. To razdire ljude... Zlo mi je od političara, posebno britanskih političara. Zlo mi je od Brexita. Ja sam Europljanin. Ja nisam glupi, kolonijalni, imperijalistički engleski idiot."

Nije to prvi put da je Elton John kritički govorio o Brexitu. Primjerice, u srpnju 2018. kazao je "Ne mislim da je ljudima u Britaniji rečena istina... Obećano im je nešto što je potpuno ridikulozno i nije ekonomski održivo." Proces Brexita, kazao je, bio je zbunjujuć, kao da "hodate kroz labirint Hampton Courta zavezanih očiju, okrenu vas 16 puta i pokušavate pronaći izlaz".

Pored svjetske turneje, Elton John priprema svoju prvu autobiografiju za jesen, a u kinima je 'Rocketman', biografski film o njegovom usponu k slavi i borbi s zlouporabom droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:38