PORUKA JE....?

Emily Ratajkowski optužili za licemjerje, fanovi joj nisu ostali dužni zbog bizarnih fotografija: ‘Neukusno i odvratno‘

Slika podsjeća na jednu stariju reklamu za mršavljenje, što se njezinim pratiteljima učinilo bizarnom inspiracijom

Emily Ratajkowski

 Angela Weiss/Afp/Profimedia/Angela Weiss/afp/profimedia

Emily Ratajkowski prozvana je zbog fotografija koje su pratitelji društvenih mreža okarakterizirali kao fobiju od debljine.

Poznata manekenka (32), piše Page Six, nosila je različite kombinacije odjeće dok je ovog tjedna pozirala za naslovnicu francuskog časopisa Le Monde, no jedna je fotografija posebno izazvala pozornost i čuđenje. Na slici koju je Ratajkowski objavila na Instagramu kao dio serije koju potpisuje fotograf Oliver Hadlee Pearch, brineta u cijelosti stoji u jednoj nogavici traperica i kao da želi naglasiti svoju tananu figuru i ukazati na razlike u veličini. Slika podsjeća na jednu stariju reklamu za mršavljenje, što se mnogim njezinim pratiteljima učinilo bizarnom inspiracijom za snimanje modnog editorijala.

"Dizajneri neće izrađivati veće veličine osim ako se ne radi o fotografiji gdje mršava osoba može biti neobična: ‘Neukusno ", kazao je jedan od komentatora. Druga se osoba oglasila: "Što je, dovraga, ta druga slika… tako neukusna i odvratna…. kako je itko to prihvatio?".

Jedan ju je komentator čak nazvao "fotošopiranim Jaredom Fogleom", aludirajući na čovjeka koji je smršavio 136 kilograma hraneći se Subway sendvičima. Kasnije je postao glasnogovornik tvrtke, često pozirajući pored svojih bivših hlača u reklamama i na fotografijama.

image

Jared Fogle

-/Swns/Profimedia/-/swns/profimedia

Autorica zbirke eseja "Moje tijelo", objavljene 2021., a govori o odnosu prema tijelu, standardima ljepote i društvenom pritisku na žene, proglašena je licemjernom zbog sudjelovanja u ovom snimanju.

"Kakva čudna druga fotografija. I napisali ste knjigu o percepciji tijela? Hm...", komentirao je jedan pratitelj.

"Činjenica da je cijeli tim ljudi radio na ovome i mislio da je ovo fora je tako je*eno.", bio je također jedan od zaključaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:54