TEŠKA BORBA

Emma Heming Willis: ‘Nisam dobro, ali moram dati sve od sebe za Brucea i obitelj‘

Supruga Brucea Willisa koji pati od demencije, iskreno je progovorila o životu onih koji skrbe za teško bolesne članove obitelji

 

Bruce Willis i Emma Heming

 Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

Otkako je Bruce Willis, u ožujku 2022. godine, najavio povlačenje iz glume zbog problema sa zdravljem, preciznije - zbog afazije, poremećaja koji mu otežava govor, vjerni fanovi iščekivali su neku dobru vijest. Nažalost, to se nije dogodilo. Godinu dana kasnije Willis je dobio dijagnozu frontotemporalne demencije. Ta bolest obuhvaća skupinu poremećaja koji ugrožavaju frontalni i temporalni režanj mozga. Dijelovi tih režnjeva atrofiraju, a smanjenje tih područja mozga može uzrokovati probleme s govorom i emocijama, te promjene osobnosti. Pacijenti zbog toga otežano komuniciraju, a bolest utječe i na memoriju.

Willisova supruga Emma Heming Willis na svojem je profilu na Instagramu sada objavila emotivan post u kojem govori o njihovoj svakodnevici i to iz perspektive osobe koja skrbi za teško bolesnog člana obitelji. Heming (45), bivši model i osnivačica brenda Make Time Wellness, rekla je kako joj je od početka Bruceove zdravstvene krize bilo jako teško pobjeći od crnih misli, jer zna da moraju "živjeti koliko god dobro mogu". Napomenula je da se svakodnevno "svjesno trudi" tugu nadjačati pozitivnošću. Spomenula je i osjećaj da pred javnošću uvijek mora ostavljati dojam kako je 24 sata dnevno snažna i da bez problema prolazi kroz svakodnevne obaveze, brigu i tugu "kakvu poznaju samo članovi obitelji oboljelih od demencije".

- Nisam dobro. Uopće nisam dobro - rekla je jednostavno i dodala da razlog nije samo u tome što je "primarna njegovateljica" Brucea Willisa, nego i zato što posljednjih godinu i pol gleda kako zdravlje osobe koju voli propada.

- Ali - dodala je - Moram dati sve od sebe za dobrobit sebe i svoje obitelji. Rekla je i kako se trudi biti najbolja mama njihovim djevojčicama, Mabel (11) i Evelyn (9), u isto vrijeme neprekidno prati bolesnog supruga čija je komunikacija s obitelji svakim danom sve teža.

image

Bruce Willis

Stoianov/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/

Željela je poslati poruku svima koji prolaze slične stvari, koji brinu za druge, da se moraju brinuti i o sebi.

- Tako ćemo biti bolji onima kojima pomoć treba - objasnila je i savjetovala svojim pratiteljima da svakako osiguraju barem mali dio dana samo za sebe, onaj u kojem će "naći nešto lijepo" da bi mogli postići kakvu-takvu ravnotežu usred stalne boli i borbe.

Napominjući da nije stručnjakinja, rekla je da svakako vrijedi pokušati učiniti nešto za sebe. Usput je zahvalila i svima koji su bili i još su uvijek uz njezinu obitelj. Sudbina Brucea Willisa, omiljenog akcijskog junaka i glumca u brojnim hitovima, dirnula je mnoge, a fanovi ga i dalje vjerno podržavaju.Tisuće su reagirale na iskrenu objavu Emme Heming Willis, šaljući svoje priče i iskustva, te riječi utjehe i razumijevanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2023 12:51