OPASNO PRIJATELJSTVO

Epstein htio iskoristiti maloljetnice kako bi ucijenio princa Andrewa: ‘U šaci je imao cijelu kraljevsku obitelj‘

Dvojac se upoznao 1990-ih i ostali su prijatelji i nakon što je Epstein odslužio zatvorsku kaznu

Princ Edward

 Omega/Capital Pictures/Profimedia

Zloglasni moćnik i seksualni prijestupnik Jeffrey Epstein htio je ucijeniti princa Andrewa kako bi mu pomogao da izbjegne kaznu, a u šaci je mogao imati i kraljicu, piše The Sun.

Tvrdnju je iznio Steven Hoffenberg, bivši poslovni suradnik multimilijunaša i pedofila Epsteina i prijatelj vojvode od Yorka.

Prijateljstvo kraljičina sina s Epsteinom našlo se pod lupom javnosti, a jedna od multimilijunaševih seksualnih robinja trenutno tuži kraljevsku obitelj. On je odlučno negirao bilo kakvu povezanost s Epsteinom te je snažno opovrgao navode iznesene u tužbi protiv njega.

Ne postoji nikakva sugestija da je Epstein imao bilo kakav kompromitirajući materijal kojim bi ucjenjivao Andrewa.

Njegov bivši poslovni suradnik Steven Hoffenberg sada je rekao Vanity Fairu da je Epstein planirao koristiti princa Andrewa kao sredstvo za ispunjavanje vlastitih grandioznih planova.

Dvojac se upoznao 1990-ih, a ostali su prijatelji i nakon što je Epstein odslužio zatvorsku kaznu, nakon što je 2005. osuđen za podvođenje maloljetnica. “Kako bi izbjegao kaznu za svoje monstruozno ponašanje, Epstein je morao imati plan koji bi posramio države i njihovu nacionalnu sigurnost", rekao je izvor.

image

Princ Andrew

Chris Jackson/Afp/Profimedia

“Mislio je da će ga to zaštititi od kaznenog progona. Time se hvalio", rekao je Hoffenberg pa dodao: “A princ Andrew bio je vitalni dio Engleske i drugih zemalja i mogao je Epsteinu otvoriti mnoga vrata. On je vjerojatno bio njegov trofej broj jedan. S Andrewom je Epstein imao precizan plan", zaključio je.

Prinčev prijatelj ide korak dalje, sugerirajući da je ucjena Andrewa mogla omogućiti Epsteinu da dođe do još veće mete, Kraljice Elizabete II.

“Epstein je mogao reći: 'Što mogu učiniti s ovim malim mišem u kavezu prije nego što ga pojedem? Može li mi on omogućiti pristup?’, rekao je prijatelj. “Zavezat ću malu omču oko vrata miša i vodit ću ga u šetnju i staviti sir uz njegovu stazu – a to su maloljetne djevojke, a ako princ Andrew uzme sir, a nitko od nas ne vjeruje da jest, onda bi Epstein vjerovao da ima njegovu obitelj na dlanu", zaključio je Hoffenberg.

image

Jeffrey Epstein i Ghislaine Maxwell

Handout/Afp/Profimedia

Članak Vanity Faira također citira prijatelja koji je otkrio da je princ Andrew od Epsteina tražio pozajmicu kako bi pomogao svojoj supruzi Sarah Ferguson da otplati dug u vrijednosti 125.000 dolara.

Prijatelj je rekao da je seksualni prijestupnik kraljevskoj obitelji novac dao kao "poklon".

Ova je objava došla baš u trenutku kada Virginia Roberts Giuffre (38) tuži Andrewa navodeći da ju je seksualno napao u New Yorku i Londonu kada je imala 17 godina.

image

Zloglasni par Jeffrey Epstein i Ghislaine Maxwell

Us Attorney Office/Zuma Press/Profimedia

Par je fotografiran u kući Epsteinove suradnice Ghislaine Maxwell u Londonu, a na slici se vidi princ Andrew koji stavio ruku oko maloljetne djevojke. Princ je tvrdio kako je nikada nije sreo te da je fotografija lažirana. Andrew je kasnije tvrdio da se zbog medicinskog stanja ne može znojiti, što je bio njegov mudri odgovor na Virginijin izvještaj o navodnom znojnom plesu u Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:19