ŠOKANTNI DETALJI

Epstein je htio zataškati posjet Stephena Hawkinga otoku za orgije: ‘Nagradite njezine prijatelje koji to negiraju!‘

Očekuje se da će potpuni dokumenti uključivati gotovo 200 imena, među kojima su i neki od Epsteinovih tužitelja i poznate osobe

Epstein i Stephen Hawking

 Afp/

Detalji iz dosjea i s famozne "liste" predatora Jeffreyja Epsteina nastavljaju šokirati svijet. Dok su neka od imena kružila medijima tjednima, na površinu su isplivala i neka sasvim neočekivana su. Među njima je i ono Stephena Hawkinga, glasovitog teorijskog fizičara.

Čim je njujorška sutkinja Loretta Preska "otpečatila" dokumente, na društvenim mrežama započela je rasprava o kultnom Hawkingu. Kako piše People, dokumenti su konačno objavljeni nakon višegodišnje pravne borbe i Epsteinove smrti u zatvoru 2019. godine. Njegova smrt službeno je proglašena samoubojstvom.

image

Stephen Hawking

Norbert Michalke/Imagebroker/Profimedia/Norbert Michalke/imagebroker/profimedia

Što se Hawkinga tiče, njegovo je ime spomenuto u e-mailu koji je Epstein poslao svojoj suradnici Ghislaine Maxwell u siječnju 2015. godine. People Magazine piše da je Epstein, osuđeni seksualni prijestupnik, pisao Maxwell o nagradi za one koji bi opovrgnuli tvrdnje koje je iznijela Virginia Giuffre. U spomenutim dokumentima, i njenim tvrdnjama, stoji da je slavni znanstvenik sudjelovao u "orgijama s maloljetnicama". Ime koje se moralo zataškati je ono Stephena Hawkinga.

- Možete nagraditi bilo kojeg Virginijinog prijatelja, poznanika ili obitelj koji će reći da su njene optužbe lažne. Najbitnija optužba je ona oko Clintonove večere te tvrdnji da je na maloljetničkim orgijama na Djevičanskim otocima bio i Hawking - stoji u mailu. Dodatno, Telegraph je objavio i fotografije posjeta Hawkinga Epsteinovom imanju 2006. godine.

image

Epstein i Ghislaine Maxwell

Handout/Afp

Hawking je navodno posjetio Epsteinov privatni otok na Karibima u sklopu znanstvenog putovanja u ožujku 2006. godine, nekoliko mjeseci prije nego što je osramoćeni financijaš prvi put optužen za seksualni prijestup.

Independent je u izvješću rekao da je Hawking do otoka stigao prilagođenom podmornicom. On i drugi znanstvenici sudjelovali su na konferenciji o gravitaciji na otoku koju je financirao Epstein.

image

Jeffrey Epstein

Handout/Afp

Što se tiče ostatka objavljenih dokumenata, velik dio informacija u njima već je objavljen kroz medijska izvješća, a imena koja se spominju u njima su itekako poznata javnosti: od Princa Andrewa i Billa Clintona do Michaela Jacksona te iluzionista Davida Copperfielda.

Objavljeni dokumenti uključuju gotovo 200 imena, među kojima su i neki od Epsteinovih tužitelja, istaknuti poslovni i javni ljudi i političari. Očekuje se da bi u budućnosti trebalo biti objavljeno još dokumenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:12