GLAZBENA POSLASTICA

EROS RAMAZZOTTI USKORO U OPATIJI Skromna zvijezda želi samo vodu na sobnoj temperaturi i 24 stupnja Celzijeva u garderobi

Koncert talijanskog glazbenika najzahtjevniji je u povijesti opatijske Ljetne pozornice jer s Erosom stiže deset glazbenika i 20 članova tehničkog tima
Eros Ramazzotti
 Neja Markicevic / CROPIX

Sve je spremno za nastup Erosa Ramazzottija koji će se 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, održati na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Taj je koncert dogovoren još prije godinu dana, zahvaljujući spretnosti i dobrim vezama Ernieja Gigantea Deškovića, ravnatelja Festivala Opatija.

- U cijelu ovu priču oko Erosova dolaska u Hrvatsku uloženo je puno truda i rada. Naša mala Opatija uz rame jednog Milana, Beča i Londona, pritom u najboljem mogućem terminu... Ovakvi nastupi kod nas su prava ekskluziva jer se na njima stvara intimni ambijent između izvođača i publike. Na uobičajenim koncertima vi ste u masi i gledate pjevače iz daljine, a ovdje je naša publika doslovno na korak do velike svjetske zvijezde - kaže Ernie Gigante Dešković.

Sve vrhunsko

A biti na korak do Erosa san je mnogih obožavateljica talijanskog megastara, osobito otkako je početkom srpnja objavljeno da se naočiti 55-godišnji glazbenik nakon deset godina ljubavi razvodi od 24 godina mlađe supruge, modela Marice Pellegrinelli. Eros svoj bračni brodolom ne želi komentirati, no u razgovoru za HRT nedavno je progovorio o djeci: 22-godišnjoj Aurori Sophie (iz braka s Michelle Hunziker), 7-godišnjoj Raffaelli Mariji i četiri godine mlađem Gabriju Tulliju.

- Na turnejama uvijek nosim fotografije svoje djece, a kada je moguće, oni mi se pridruže. Turneja je veliki putujući cirkus, tako da je teško povesti klince sa sobom, ali zato postoje fotografije i redoviti kontakti telefonom - rekao je Eros, koji je otkrio da je svoju najnoviju tetovažu, drvo života, posvetio kćerima i sinu.

No, vratimo se opatijskom nastupu čiji su detalji nedavno dogovoreni u Milanu, gdje se Eros, kao veliki nogometni navijač (svojedobno je bio član talijanske nogometne reprezentacije glazbenika Nazionale cantanti) raspitivao za naše nogometaše za koje je, otkrio je, lani iz sveg srca navijao tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Popularni pjevač u Hrvatsku stiže dan-dva prije koncerta. Privatnim avionom prvo će sletjeti u Veneciju, a potom će limuzinom ili jahtom doći do Opatije, gdje će biti smješten u jednom od najboljih kvarnerskih hotela. Njegovi domaćini davno su odabrali koje će mu specijalitete istarske i kvarnerske kuhinje ponuditi na kušanje, a doznali smo da će se na meniju svakako naći nadaleko poznati kvarnerski škampi, šurlice, tjestenina s tartufima... Sve to će se, jasno, zaliti pokojom čašom vrhunskog vina ili medice, za aperitiv.

- Što se tiče samog koncerta, produkcijski je on najzahtjevniji u povijesti opatijske Ljetne pozornice. S Erosom, naime, stiže deset glazbenika, a dvadesetak ljudi iz njegova tima u ovih će nekoliko dana biti s nama i našim timovima - kaže Ernie Gigante Dešković, koji dodaje da će na ovom koncertu u sklopu svoje svjetske turneje Eros uz pjesme sa svog aktualnog albuma “Vita ce n’è” izvoditi i svoje starije svima poznate hitove poput “Parla con me”, “Un emozione per sempre”, “Can”t stop thinking of you”, “Fuoco nel fuoco”, “Più bella cosa”, “Adesso tu”, “Musica e”... Ima li Eros, poput većine glazbenih zvijezda, posebnih prohtjeva uoči nastupa?

- Eros je jako draga osoba koja oduševljava svojim pristupom i jednostavnošću. Meni se čini da je upravo to odlika najvećih - kaže Gigante Dešković. Neslužbeno doznajemo da je talijanski pjevač zatražio jedino da mu u koncertnoj garderobi bude voda sobne temperature te da u garderobi bude i klima-uređaj, podešen na temperaturu od 24 Celzijeva stupnja.

Ernie Gigante Dešković

Zbog Erosova koncerta u Opatiju će sredinom kolovoza pristići i Slovenci, ali i brojni Talijani, jer glazbenik nastupa u srcu čuvenog feragosta, kada su talijanski gosti najbrojniji na našoj obali.

Još malo

- Zbog ovakvih događaja mnogi su naši talijanski susjedi odabrali doći upravo u Hrvatsku, a ne negdje drugdje. Sve ovo ima i svoj turistički aspekt koji je nama u Opatiji važan - napominje Gigante Dešković i dodaje da ulaznica za ovu glazbenu poslasticu ima još jako malo. No, možda se posreći i onima koji neće uspjeti na vrijeme kupiti karte, jer Eros će u Hrvatskoj boraviti nekoliko dana.

- Nastup u Opatiji je ustvari zamišljen kao zadnji pred njegovu pauzu, tako da on i njegova ekipa neće samo protutnjiti Hrvatskom. Ne mogu baš u detalje, ali nije nemoguće da ga netko u nekom hrvatskom gradu susretne tih dana - kaže ravnatelj Festivala Opatija, kojeg smo pitali je li točna informacija da će Erosa odvesti na Plitvice.

- Hrvatska je divna zemlja i često divnija nego što smo mi toga ponekad svjesni. Plitvice su jedno od onih opće znanih turističkih mjesta, ali mi imamo još toliko toga divnoga za pokazati, tako da su trenutačno na rasporedu mjesta na Kvarneru i u Istri - kaže Ernie Gigante Dešković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:37