NO SLEEP FESTIVAL

EVO ZAŠTO JE BEOGRAD NA GLASU KAO CLUBBING METROPOLA REGIJE Idućeg vikenda na desetak lokacija nastupa 60 vladara miks pultova

 
Bicep

Već godinama je Beograd na glasu kao najjača clubbing metropola u regiji, a puni sjaj toga grada pod svjetlima stroboskopa moći će se doživjeti ovoga vikenda. Oko 60 DJ-a 8. i 9. studenog nastupit će na više od deset lokacija u sklopu No Sleep festivala.

Za ovogodišnje se izdanje No Sleep povezao s jednim od vodećih svjetskih klubova, londonskim Fabricom, koji će u Beogradu proslaviti 20 godina rada uz iznimno traženi britanski duo Bicep, čiji istoimeni, univerzalno hvaljeni album iz 2017. brojni smatraju i najvažnijim elektronskim izdanjem desetljeća.

Fabric i No Sleep su u goste pozvali i još jedan tandem, Mind Against. Taj talijanski dvojac godinama niže epske skladbe za vodeće izdavačke kuće kao što su Life & Death, Afterlife, Cocoon i Hotflush, a nakon što su imali najuspješniju godinu iza sebe i nastupali na većini najvažnijih događaja širom planeta, u Beograd dolaze s novim setom i materijalom za album koji se očekuje na proljeće.

Afterpartyji

A fantastičnu godinu iza sebe ima i danska DJ zvijezda odrasla u Moskvi, Anastasia Kristensen, čiji su visokoenergetski setovi ove godine obilježili niz najvećih festivala. Dolaze i rezidenti Fabrica, među kojima je i londonska DJ ikona Terry Francis, kojemu je već 20 punih godina povjerena komanda jednog od najprestižnijih miks pultova. S njim dolazi i mlada Anna Wall, koja predvodi novu generaciju kućnih izvođača londonskog kluba.

Svoje su nastupe potvrdili i Amelie Lens, Kobosil, Joyhauser te brojni drugi artisti koji dolaze iz svih dijelova svijeta.

Bogat program sprema se i za afterpartyje, a tu valja istaknuti najtraženiju mladu zvijezdu berlinske techno scene, VTSS, kao i popularnu zvijezda vodeće DJ ekipe Burning Man festivala i izdavačke kuće “All Day I Dream”, YokoOa.

Glavni program

Nastupit će i Human Rias, rezident kultnog minhenskog kluba MMA, s kojim će DJ pult podijeliti i regionalni techno producenti sa zavidnom internacionalnom karijerom Lag i Forest People, a uz perjanicu ADID ekipe vrtjet će i uzdanice beogradskog progressive zvuka, Bokee i Popi Divine.

Glavni program održava se u industrijskom okruženju Luke Beograd i njenom Glavnom Hangaru na samoj obali Dunava, novoj točki najvećih elektronskih događanja u Beogradu. Hangar, u kojem industrijski dojam pojačavaju kranovi, rampe i labirint gigantskih hala u koje stane i nekoliko tisuća ljudi, bit će opremljen najsuvremenijom produkcijom za festivale ove vrste. Tu su, što se lokacija tiče, i Drugstore, MARSH. Open Space, half, 20/44, Yugovinyl, Dot, Mladost, Gadost, Gajba i Taman. Osim noćnog i ranojutarnjeg programa, u sklopu festivala održavat će se i dnevne konferencije.

Ulaznice su dostupne na Entriju. Festivalska ulaznica je 200 kuna, VIP festivalska 350, a dnevne su po 130 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:53