ŠOKANTAN SCENARIJ

Faca o smrti u ‘Seksu i gradu‘: ‘Postoji razlog zašto Carrie nije odmah nazvala 911‘

Sve ima svoj kraj. Za Facu više nigdje nije bilo mjesta osim dva metra pod zemljom, rekao je glumac Chris Noth

Chris Noth u 'Seksu i gradu'

 Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia

Uzaludno je na početku teksta o HBO-ovoj seriji "I tek tako..." upozoravati one koji nisu pogledali prve dvije epizode na spoilere. Ionako već cijeli svijet zna da na kraju prve epizode tog nastavka "Seksa i grada", Faca (Chris Noth), suprug Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) umire od infarkta nakon intenzivnog, jubilarnog tisućitog treninga na sobnom biciklu. Umire u njezinu zagrljaju.

Publika koja je željno očekivala seriju svakako nije očekivala takav šok, a mnogi su, nakon što su se od njega oporavili, postavili pitanje - Zašto Carrie nije nazvala hitnu pomoć nakon što je supruga pronašla u polusvjesnom stanju? Mogla mu je spasiti život!

Mnogi su kardiolozi zato ovih dana odgovarali na pitanja poput: je li Faca mogao preživjeti srčani udar? Je li Carrie pogriješila? Tko je kriv za njegovu smrt?

image

Chris Noth

Lev Radin/pacific Press/Sipa Press/Profimedia

Glumac Chris Noth (67), svjestan halabuke koja se digla oko njegove televizijske smrti, u intervjuu za američki Vogue odlučio je pojasniti zašto su se stvari odigrale tako kako jesu i zašto Carrie nije odmah birala 911.

Objasnio je kako su se on i autor serije Michael Patrick King složili da Faca i Carrie moraju imati svoj "Bonnie i Clyde trenutak", svojevrsni poetski zaključak njihove priče koja se proteže kroz mnogo godina.

- To je onaj trenutak u kojem su Bonnie i Clyde pogođeni mecima. Warren Beatty i Faye Dunaway koji ih glume gledaju jedno u drugo. Oboje znaju da je to kraj - rekao je Noth i dodao kako nisu željeli da njegov lik skonča sam na podu kupaonice pa da ga ona pronađe kad se vrati kući.

Kraj njihove velike priče bio bi manje upečatljiv i da gledatelji ukočeno prate kako Carrie kopa po torbici tražeći telefon dok ljubav njezina života umire.

- Morao je postojati taj zadnji trenutak bez riječi, bez otrcanog dijaloga, samo pogled... Smatram da je King to vrlo lijepo napravio - rekao je Noth koji je u istom intervjuu priznao da nije baš bio oduševljen idejom da se pojavi u ovoj seriji i umre, no kad je shvatio zašto i kako to King želi izvesti, pristao je.

image

Sarah Jessica Parker i Chris Noth

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

- Sve ima svoj kraj. Tako je bilo vrijeme da on ode jer nismo željeli snimati 'Prizore iz bračnog života' u stilu 'Seksa i grada'. Za Facu više nigdje nije bilo mjesta osim dva metra pod zemljom - rekao je Noth.

Cijela priča sa smrću nakon vježbanja na sobnom biciklu rezultirala je i problemima za tvrtku Peloton koja proizvodi različite sprave za vježbanje, pa i bicikl u njujorškom stanu Carrie i Face. Njihove dionice počele su padati nakon Facine "smrti" iako je većina liječnika s kojim su o toj temi razgovarali razni mediji rekla da on nije umro zbog vježbanja, nego posljedica životnog stila kakav je godinama uživao - cigare, crveno meso, stres i nekretanje.

U Pelotonu su Notha ekspresno angažirali za snimanje reklame pod nazivom "He's alive" (Živ je). Njegov lik sjedi uz kamin s Allegrom, svojom virtualnom trenericom iz serije i kaže: "Život je prekratak da ne odradimo još jedan trening".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:10