BRESKVICA NA METI

Favoritkinju ‘srpske Dore‘ optužili da je poklonica đavla: ‘Da znaju što je tetovirala, raščerupali bi i gnijezdo i orla‘

Utjecajni eurovizijski portal smatra da će Konstrakta biti na drugom mjestu, a Breskvica na trećem

Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica

 Screenshot/instagram/

Demona ima i na ‘srpskoj Dori‘! Nakon što je Dejan Lovren hrvatskoj publici pojasnio kako su ih demoni uvjerili da glasaju za ‘Rim Tim Tagi Dim‘ i sablaznio sirotog Baby Lasagnu, probudili su se i srpski lovci na vještice i demone te optužili favoritkinju izbora za Pesmu za Evrovizije, Anđelu Ignjatović Breskvicu da je poklonica đavla jer je ispod pupka tetovirala đavolje rogove.

- Da patrioti znaju što je tetovirala raščerupali bi i gnijezdo i orla - pišu tviteraši.

Breskvica, koju su već ranije napali zbog toga jer su njezinu pjesmu protumačili kao ‘genocidnu‘, predbacujući joj da pjeva o ‘legitimiziranju masakra i etničkog čišćenja nad Albancima na Kosovu‘ te da je zapravo opjevala Hitlerov ljetnikovac Orlovo gnijezdo, ovo još nije komentirala. Umjesto toga obrušila se na Konstraktu, koja na srpskom natjecanju ove godine nastupa s pjesmom ‘Novo, bolje‘ i uz Breskvicu i Teya Doru (koja će na PZE pjevati skladbu ‘Ramonda‘) ima najviše šansi za pobjedu, odnosno za odlazak na Eurosong.

- Naravno da sam na Eurosongu 2022. godine navijala za Konstraktu, ali, iskreno, njen ‘In corpore sano‘ nije na Eurosongu predstavljao Srbiju - smatra Breskvica, koja Konstrakti zamjera jer nije, kaže, pred Europom pjevala ‘pravu srpsku pjesmu‘. U obranu Konstrakte skočio je Luke Black, lanjski srpski predstavnik na Eurosongu, koji je, uz citat Breskvice dodao šokirano ‘Ju!‘ i nekoliko upitnika.

Na PZE uz ove tri pjevačice dobro kotira i Zejna koju radi pjesme ‘Najbolja‘ uspoređuju sa srpskim Kaarijom, Zorja koja se hrabro nosi s optužbama da je njena pjesma ‘Lik u ogledalu‘ sramotna kopija skladbe ‘No time to die‘ Billie Eilish, te Lena Kovačević s pjesmom ‘Zove me Lena‘, koju je napisao Darko Domitrov, skladatelj s čijom se pjesmom na našoj Dori natjecala Natalie Balmix.

Wiwibloggs najviše šanse daje Teya Dori, čija je skladba ‘Ramonda‘ inspirirana ‘srpskim feniksom, cvijetom Ramonda nathaliae koja je simbol oporavka srpskog naroda i vojske poslije stradanja u Prvom svjetskom ratu.‘ Utjecajni eurovizijski portal smatra da će Konstrakta biti na drugom mjestu, a Breskvica na trećem. Oni koji se klade na plasmane skladbi na Eurosongu nisu fascinirani: Srbija je zasad na eurovizijskim kladionicama na skromnom 26. mjestu.

image

Ana Đurić Konstrakta

/Nera Simic/cropix

Kako bilo, večeras je na rasporedu prvo polufinale PZE. Održat će se u Beogradu, nakon 14 izvedenih skladbi publika i žiri odabrat će 8 najboljih koje idu u subotnje finale. Uz favoritkinje Breskvicu, Zorju i Lenu večeras će na srpskoj Dori nastupiti i bivša članica riječkih ‘Putokaza‘ Martina Vrbos koja već godinama živi u Srbiji, osjeća se kao Srpkinja, smatra da je Aleksandar Vučić jedan od najzgodnijih Srba, pa je nedavno bubnula da je mirne duše možemo zvati i Martina Srbos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:48