MREŽE PUNE SELFIEJA

Federer izazvao erupciju oduševljenja u Malom Lošinju, a sada je poznat razlog njegova dolaska

Ljubičić, slavni tenisač i vrhunski trener, oko sebe je okupio tim profesionalnih tenisača među kojima su i mnoga poznata imena
Luka Kutanjac, Durukan Durmuš, James Buswell, Ivan Ljubičić, Mario Višak, Luka Cvjetković
 Ljubičić Tennis Academy

Slavni tenisač i vrhunski trener Ivan Ljubičić na otoku Lošinju pokreće - Ljubičić tenisku akademiju.

Tim povodom, desetak dana nakon što je ispao u četvrtfinalu Wimbledona, turnira koji je osvajao osam puta, na Mali Lošinj stigao je i jedan od najvećih tenisača svih vremena Roger Federer. Švicarac se u Malom Lošinju nalazi u društvu Ljubičića, ali i legendarnog francuskog reprezentativca Thierryja Henryja. Svjetske zvijezde oduševljeni su fanovi jedva su dočekali uhvatiti za selfieje.

Ova jedinstvena sportska priča realizacija je suradnje Ivana Ljubičića i brenda Lošinj Hotels & Villas s ciljem okupljanja profesionalnih igrača, ali i teniskih entuzijasta te aktivnih amatera, kao i svih koji jednostavno žele iskustvo sportskih aktivnosti na jedinstvenom otoku vitalnosti poznatom po brojnim prirodnim posebnostima i ljekovitom mediteranskom zraku.

image
Ljubičić Tennis Academy
Ljubičić Tennis Academy

Smjer kojim se Akademija vodi stručnost su i predanost Ivana Ljubičića i njegovog tima. Ljubičić je igrao tenis na najvišem profesionalnom nivou, a danas radi s nekima od najboljih igrača svih vremena. Stoga zna što je potrebno kako bi se došlo do samoga vrha. Taktički je majstor koji poznaje igru iznutra i izvana i dobro razumije sve njezine aspekte te kako ju poboljšati. Smiren i staložen, a istodobno strastven, energičan i duboko je posvećen dijeljenju svoga znanja. On nije samo bivši treći igrač na svijetu, nego je poznat i cijenjen zbog svog intelektualnog i strateškog pristupa. Zna kako biti bolji i jači protiv svih izgleda te kako nadmudriti osobu s druge strane mreže.

image
Dino Prižmić
Ljubičić Tennis Academy

Oko sebe je okupio tim profesionalnih tenisača među kojima su i mnoga poznata imena kao što su Matteo Berrettini, Borna Ćorić i Donna Vekić, da spomenemo samo neke od njih. Ideja je da se svim polaznicima, osim ponude sportskih aktivnosti, prenesu i odlike koje bi trebao posjedovati svaki sportaš. Profesionalni sportaši na čelu s Ljubičićem učit će sve koji se pridruže Akademiji kako pobijediti sebe, na što usmjeriti fokus, kako nadmudriti protivnika, kako biti bolji od sebe jučer, kako biti najbolji unatoč okolnostima, ukratko kako pronaći unutarnju snagu i pobijediti.

Ljubičić je na Lošinju okupio snažan tim vrhunskih trenera i ostalog osoblja, među kojima su neki od najboljih svjetskih trenera, koji će svoje znanje i iskustvo staviti na raspolaganje polaznicima Akademije. Takav tim će ovu Akademiju odmah učiniti jednim od najjačih teniskih centara u svijetu.

Poseban naglasak stavlja se na mentalnu snagu jer ona, kako kažu u Akademiji, znači više od puke snage volje. Mentalna snaga podrazumijeva naporan rad i posvećenost te stjecanje vještine održavanja pribranosti i staloženosti iznutra, a istovremeno energije i moći izvana.

image
Ljubičić Tennis Academy
Ljubičić Tennis Academy

Sa svojom blagom mediteranskom klimom, zdravim i čistim zrakom ispunjenim jedinstvenom mješavinom prirodnih morskih aerosola te s ukupno 200 sunčanih dana u godini otok Lošinj savršeno je odredište za sportaše, posebno one koji se natječu na najvišim razinama. Upravo je zato naš poznati tenisač i trener Ivan Ljubičić izabrao Lošinj kao idealnu destinaciju za svoju tenisku akademiju, koja u rujnu počinje s radom u punom kapacitetu.

Riječ je o projektu sličnom onima koji već postoje u nekoliko zemalja svijeta poput SAD-a, Španjolske, Italije i drugih. Akademija okuplja s jedne strane profesionalne igrače, a s druge sve one koji aktivno igraju tenis i žele trenirati s profesionalcima te unaprijediti svoju igru, kao i one koji jednostavno odmor vole provoditi aktivno.

Ne postoje prečaci do uspjeha. Zato je misao vodilja Akademije da su predanost i marljiv rad put ka razumijevanju igre, mentalnoj snazi i fizičkoj spremi. A usvajajući znanja i vještine koje će prenositi vrhunski sportaši i treneri, sudionici će imati priliku postati najboljom verzijom sebe, što je i moto same Akademije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 14:22