Barbillion

Film ‘Barbie‘ od prodaje ulaznica zaradio više od milijardu dolara

Studio je priopćio da je film zaradio 459 milijuna dolara u domaćim kinima i 572.1 milijuna u inozemstvu

Film Barbie

Film "Barbi" zaradio je milijardu dolara u SAD-u i svijetu od prodaje ulaznica od premijere prije više od dva tjedna, objavio je u nedjelju Warner Bros. Pictures.

Studio je priopćio da je film zaradio 459 milijuna dolara u domaćim kinima i 572.1 milijuna u inozemstvu, pa ukupna zarada iznosi 1.0315 milijardi dolara. Taj je podatak potvrdila tvrtka za analizu medija, Comscore.

"Kao šefovi distribucije, ne ostanemo često bez riječi izvedbom nekog filma, no Barbillion je prešao i naša najoptimističnija predviđanja", rekao je Jeff Goldstein, predsjednik domaće distribucije za Warner Bros. Pictures, i Andrew Cripps, predsjednik međunarodne distribucije.

U filmu koji je režirala za Oscara nominirana scenaristica i redateljica Greta Gerwig i u kojima glavne uloge Barbi i Kena tumače Margot Robbie i Ryan Gosling, legendarna lutka odlazi na pustolovinu u stvarni svijet.

Prodaja ulaznica za "Barbi" na drugom je mjestu iza filma "Super Mario Bros. Film" koji je izašao u travnju i dosad je zaradio 1.357 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 20:50