PESMA ZA EVROVIZIJU

Finale srpskog izbora pjesme za Eurosong: Kladionice ‘smijenile‘ Breskvicu koju su optužili za ‘genocidnu pjesmu‘

Najveća borba vodit će se do kraja među četiri žene koje su od početka bile favoritkinje

Breskvica, finale Pesme za Evrosong

 /Screenshot

Zahuktalo se finale izbora za pjesmu koja će predstavljati Srbiju na 68. eurovizijskom glazbenom natjecanju u Švedskoj, u Malmöu. Na velikoj pozornici, gdje se voditelj, glumac Slaven Došlo i ove završne večeri pojavio najprije kao hologram, a zatim uživo, najprije je obilježeno 20 godina od povratka Srbije u eurovizijsko natjecanje te je Željko Joksimović izveo svoju uspješnicu "Lane moje". Prikazan je i put Švedske, zemlje domaćina ove godine, kroz njihove brojne uspjehe na ovom natjecanju.

Prije samog početka "Pesme za Evroviziju", dogodila se promjena u predviđanjima tko će odnijeti pobjedu među četiri favoritkinje. Anđela Ignjatović Breskvica koja je izazvala mnogo pozornosti pjesmom "Gnezdo orlovo" pala je na treće mjesto. Na prvom mjestu je na Teya Dora s pjesmom "Ramonda", a iza nje je stigla Konstrakta koja pjeva "Novo, bolje". Breskvica je pala na treće mjesto. Ipak, treba pričekati kraj večeri i svih 16 pjesama, jer na društvenim mrežama i dalje se vodi žestoka bitka između fanova te pjevačice čiju su pjesmu neki opisali kao "genocidnu" tvrdeći da govori o istrebljenju Albanaca s Kosova i fanova Teye Dore i Konstrakte.

image

Breskvica, finale Pesme za Evrosong

/Screenshot

Anđela Ignjatović reagirala ja na kritike o svojoj pjesmi, rekavši da ju je jako pogodilo spominjanje genocidnosti te kazala: "Neću ništa pretjerano komentirati. Već sam rekla da mislim da sam bar malo inteligentnija od ljudi koji pišu takvo nešto. Pjesma govori o borbi između dobra i zla. Tko kako želi, neka tumači pjesmu.".

U komentarima na YouTubeu gdje se može pratiti prijenos, mnogo je komentara kako "jedino Breskvica može predstavljati Srbiju", ali onih po kojima je njezin nastup bio loš, a pobjedu najviše zaslužuje Teya Dora.

Velike šanse ima i Zorja Pajić s "Likom u ogledalu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:06