E-TYPE ZERO

FOTO: KRALJEVSKA VOŽNJA MATE RIMCA 'Moja princeza Kate od Odžaka provozala se u Jaguaru prije Meghan Markle i princa Harryja'

 
Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa
 Steve Parsons/Pool / REUTERS

Ništa manje od kraljevskog automobila nije se moglo ni očekivati kad je riječ o kraljevskom paru, princu Harryju i Meghan Markle, koji su se nakon vjenčanja na proslavu u Frogmore House odvezli u prekrasnom srebrno-plavom električnom Jaguaru E-Type Zero.

A iako je trenutno najpopularniji netom vjenčani par svijetu prvi pokazao skupocjeni retro kabriolet, po mnogima i najljepši auto na svijetu, Meghan i Harry nisu prvi par koji se njime i provozao. Otkrio je to, na prilično duhovit način, naš proslavljeni inovator Mate Rimac, koji je i zaslužan za uređenje motora Jaguara, i to u postu na svom Facebook profilu gdje je naglasio kako se prva kultnim autom, prije Meghan, provozala njegova “princeza Kate od Odžaka”. Za Jutarnji je Rimac prokomentirao i svoj rad na, kako kaže, najljepšem automobilu koji je ikad proizveden.

Probna vožnja

“Mnogi ne znaju da je princeza Kate isprobala Jaguar prije princeze Meghan. Princeza Kate od Odžaka, Livno”, s pravom se pohvalio Rimac, koji je svoju lijepu djevojku Katarinu Lovrić iliti princezu Kate poveo na probnu vožnju Jaguarom E-Type Concept Zero, proizvedenom 1968. godine, koji je u međuvremenu dobio Rimčev električni motor. I ranije je Rimac s ponosom na društvenim mrežama objavljivao kako je kraljevski Jaguar jedan od najizazovnijih projekata koje je radio i dao naslutiti kako je “uživao u eksplozivnoj” vožnji.

- Jaguar E-type je kultni automobil, mnogi tvrde i najljepši automobil koji je ikad proizveden. Velika je odgovornost bila sudjelovati u konverziji ove ikone na električni pogon tako da tržište i fanovi pozitivno prihvate promjenu. Ponosni smo što surađujemo s velikim partnerima iz autoindustrije na zanimljivim projektima, ovo je jedan od takvih - objasnio je naš slavni inovator Rimac.

Nema sumnje da će unatoč cijeni od 350.000 funti, odnosno oko tri milijuna kuna, ovaj automobil postati pravi svjetski hit, no definitivno se radi o limitiranoj proizvodnji.

Čestitke za uspjeh

“Proizveden u Svetoj Nedelji, a evo gdje je sada”, još je jedan od Rimčevih komentara kojima je naš najbolji poduzetnik i osnivač Rimac automobila, uz vlastiti rad, na društvenim mrežama uz adekvatnu fotografiju promovirao i Hrvatsku i, naravno, dobio brojne čestitke na uistinu velikom uspjehu.

U svakom slučaju, Rimčeva je djevojka Katarina Lovrić svestranom inovatoru izuzetno velika podrška i često pratnja na velikim događanjima. U sretnoj su vezi tri godine, a na posljednjem je projektu Mate pokazao kako Kate uistinu smatra svojom princezom koja zaslužuje kraljevski tretman, pa i prvu vožnju trenutno najpopularnijim autom na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:07