PREMIJERA U HAMBURGU

FOTO: KRITIKE POKOPALE NASTAVAK POZNATE SADO-MAZO ROMANSE Isto se dogodilo i s prvim filmom, pa je zaradio više od pola milijarde dolara

 YouTube

Dok ostatak svijeta očekuje film '50 nijansi mračnije' u svojim kinima od petka, sinoć je u njemačkom Hamburgu održana premijera koja je na crvenom tepihu okupila glumačku postavu nastavka sado-mazo romanse 'Pedeset nijansi sive' snimljene prema bestseleru E.L. James.

Iako je kritika sasjekla prvi film s Dakotom Johnson i Jamieom Dornanom u glavnim ulogama, zaintrigirana publika je na kino-blagajnama diljem svijeta ostavila više od pola milijarde dolara.

Cast member Rita Ora poses at the premiere of the film
REUTERS
Glumica Rita Ora na premijeri u Los Angelesu

Redateljsku ulogu ovoga puta preuzeo je James Foley ('House of Cards'), ali koncept stilizirane ljubavne priče uz sado-mazo začin nije se mijenjao, pa možemo očekivati glamurozne prizore maskenbala i vožnji luksuznom jahtom, uz poneku seksualnu igračku i masažu uljem u misionarskom položaju.

U glumačkoj ekipi pojavljuje se i veteranka Kim Basinger (62), zapamćena iz 80-ih po ulozi u erotiziranih '9 1/2 tjedana', koja u ovome filmu ima ulogu bivše ljubavnice koja je Grayja navukla na sado-mazo.

Cast member Kim Basinger poses at the premiere of the film
REUTERS
Kim Basinger na premijeri '50 nijansi mračnije' u Los Angelesu

Scenarij filma potpisuje Niall Leonard, suprug spisateljice E. L. James (pravim imenom Erika Leonard), a zvučna kulisa filma i ovoga puta obiluje zvijezdama kao što su Taylor Swift i Zayn Malik.

Iako Valentinovo ove godine nije u subotu već u utorak, pa se može očekivati nešto manja posjećenost, ljubitelji književne trilogije vrlo vjerojatno neće propustiti ovaj nastavak, kao ni onaj sljedeći koji je već snimljen i očekuje se na Valentinovo 2018.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:52