AMANCIO ORTEGA

FOTO: MODNI MAGNAT TEŽAK 62 MILIJARDE DOLARA ZA LJETNI ODMOR ODABRAO HRVATSKU Vlasnik Zare s obitelji prvo uživao na Hvaru, nedjelju provodi u Splitu

 
 Tom Dubravec / CROPIX

Amancio Ortega Gaona (83), španjolski milijarder te osnivač i direktor španjolske multinacionalne tvrtke odjećom Inditexa, najveće svjetske modne grupacije koja u svom vlasništvu ima brandove Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Pull & Bear, Stradivarius i Uterqüe, u nedjelju je sa svojom 80 milijuna dolara vrijednom megajahtom Drizzle uplovio u Split.

Podsjećamo, Ortega je u petak oko 19 sati sa suprugom Florom Pérez i nekoliko ostalih članova obitelji i prijatelja uplovio u Hvar. Ortega i njegova supruga nešto kasnije su razgledali grad Hvar. Vlasnik Inditexa rekao je za Gloriju da mu je Hrvatska "predivna". Par je nakon šetnje večerao u restoranu DiVino, gdje su se zadržali oko dva sata. Ortega je s obitelji i prijateljima na Hvar došao s Korčule.

FOTOGALERIJA: Španjolski modni magnat Amancio Ortega stigao je u Split

Prema podacima časopisa Forbes iz ožujka 2019. godine, Ortegino bogatstvo vrijedilo je 62,7 milijardi američkih dolara, što ga čini drugim najbogatijim europljaninom iza Bernarda Jeana Étiennea Arnaulta (63), francuskog investitora i čelnog čovjeka grupe LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton SE koji ima bogatstvo vrijedno 76 milijardi američkih dolara, te šestom najbogatijom osobom na cijelom svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:11