VELIKI KONCERT

FOTO: 'OVO JE NAJVEĆI ŽELJKOV NASTUP! PLAČEM, NOSE ME EMOCIJE KAD VIDIM SINA I NJEGA ZAJEDNO!' Bebek grmio u Splitu pred osam tisuća fanova

 
Željko Bebek u Spaladium Areni
 Saša Burić / Hanza Media

"Jako sam ponosna, možda nikad ponosnija! Ovo je Željkov najveći koncert dosad! Pustila sam i suzu, ponijele su me emocije kad sam vidjela sina i njega zajedno u Areni pred toliko ljudi. Uvijek plačem kad njih dvoje skupa nastupaju!" - priznala nam je Ružica Bebek, koju smo promatrali pored pozornice kako uzbuđeno i pod velikim emocijama prati nastup svojih najdražih muškaraca, piše Slobodna Dalmacija.

Iako su olujno jugo i kiša od ranog jutra zavladali Splitom i okolicom, za osam tisuća Splićana to nije predstavljalo nikakvu prepreku da dođu u Spaladium Arenu na koncert Željka Bebeka.

Nastup je otvorio pjesmom "Žuta ruža", a na pozornici mu se pridružio i 16-godišnji sin Zvonimir, koji svira gitaru u njegovom bendu.

"Puno vas volim Splite, neće nam ovo jugo pokvariti večer, tek vas najbolje čeka!" - uzviknuo je Bebek prije nego što je počeo pjevati "Tijanu".

Uoči svog koncerta u splitskoj Spaladium Areni, Željko Bebek, koji je 16. prosinca proslavio 74. rođendan, rekao je kako se nada da će publika "uživati u najboljem mogućem raspoloženju".

"Pripremili smo puno lijepih pjesama i pozitivne energije. Veoma sam zahvalan i vjerujem da će to biti jedan od onih koncerata koji se pamte, a ja ću sigurno biti najsretniji od svih" - kazao je legendarni pjevač.

FOTOGALERIJA: Bebek održao koncert u Splitu

Kao gosti na koncertu pojavili su se Branimir Mihaljević sa sinovima Markom i Matejom, koji su Bebeka pratili na klaviru, violini i gitari, uz sina mu Zvonimira također na gitari, dok je izvodio neke od svojih najvećih hitova poput "Ima neka tajna veza" i "Selma".

Splićani su ga ispratili skandirajući za njim: Žele, Želeeee, a on im je odgovorio kako mu je ovo najdraži dan u životu i za sam kraj dvoipolsatnog nastupa otpjevao legendarne hitove Bijelog Dugmeta "Odlazim" i "Pristao sam biću sve što hoće", poručivši publici sa suzama: "Pamtite me po pjesmama mojim!"

Koncert je zaključio pjesmama iz 2017. "Ono nešto naše" i "Ja po kafanama", a Splićani su mu zapjevali: "Sretan rođendan ti, Žele", koji je bio prošlog ponedjeljka.

Svojom karizmom i glasom, Bebek slušatelje diljem regije osvaja još otkako se davnih sedamdesetih godina pojavio u bendu Kodeksi, a onda blistavu karijeru ostvario u legendarnom Bijelom dugmetu kojeg napušta 1984. zbog nesuglasica s Goranom Bregovićem, pa započinje jednako uspješnu samostalnu karijeru, piše Slobodna Dalmacija.

Mnoge njegove pjesme obilježile su mladost i nešto starijim generacijama Splićana, kojima je ovaj koncert svojevrsni nostalgični povratak u prošlost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:32