POVRATAK U NORMALU

FOTO: PONOVNO U SEDLU Kraljica Elizabeta fotografirana je prvi put u javnosti od početka koronavirusa, vratila se svojoj omiljenoj aktivnosti...

 
 Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta (94) ovog je vikenda fotografirana tijekom jahanja u svom dvorcu Windsoru i to je njezino prvo pojavljivanje u javnosti otkako je počela cijela situacija s koronavirusom.

Tako se kraljica nakon dugo vremena vratila svojoj omiljenoj zabavi te je ovog vikenda uživala u jahanju svog 14-godišnjeg konja nazvanog Balmoral Fern.

U prepoznatljivom izdanju, kako i inače jaše, s maramom na glavi i odjevena u jaknu od tvida, bijele rukavice i čizme uživala je u sunčanom danu i jahanju kojeg se odrekla od sredine ožujka.

Kraljica je posljednji put viđena u javnosti i fotografi su je snimili 19. ožujka kada je zbog pandemije koronavirusa napustila Buckinghamsku palaču te se preselila u dvorac Windsor.

May 31, 2020, Windsor, United Kingdom: Image licensed to i-Images Picture Agency. 31/05/2020. Windsor, United Kingdom.  Queen Elizabeth II rides Balmoral Fern, a 14-year-old Fell Pony, in Windsor Home Park over the weekend. The Queen has been in residence at Windsor Castle during the coronavirus pandemic.,Image: 524422533, License: Rights-managed, Restrictions: * China, France, Italy, Spain, Taiwan and UK Rights OUT *, Model Release: no
Profimedia

Tijekom pandemije kraljica je imala dva televizijska obraćanja javnosti - prvi put održala je govor na početku pandemije kako bi poručila Britancima kako će pobijediti koronavirus.

Tada je naglasila da će nadvladati pandemiju Covida-19 ako ostanu odlučni u poštivanju ograničavanja kretanja i samoizolacije.

U svojem tek petom izvanrednom obraćanju naciji putem televizije tijekom njezine 68 godina duge vladavine, ona je pozvala Britance da pokažu odlučnost svojih predaka i pokažu da su dostojni prošlih naraštaja.

- Zajedno se borimo s ovom bolešću i uvjeravam vas da ćemo je nadvladati ako ostanemo ujedinjeni i odlučni, poručila je kraljica.

Kako bi se izbjegla bilo kakva opasnost, obraćanje je snimljeno u velikoj prostoriji kako bi se osigurao razmak između nje i snimatelja koji je nosio masku i rukavicu i jedini je bio nazočan. Kraljica je rekla da je situacija podsjeća na njezino prvo obraćanje putem radija 1940., kada su ona i njena pokojna sestra Margaret iz Windsora govorile djeci evakuiranoj zbog bombardiranja Engleske u Drugom svjetskom ratu.

Queen Elizabeth II rides Balmoral Fern, a 14-year-old Fell Pony, in Windsor Home Park over the weekend. The Queen has been in residence at Windsor Castle during the coronavirus pandemic.,Image: 524413447, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no
Profimedia

Drugi se put javnosti obratila povodom obljetnice završetka Drugog svjetskog rata.

Tijekom ove pandemije poduzimaju se sve moguće mjere kako kraljica ne bi došla u doticaj s virusom.

Screen capture of Britain's Queen Elizabeth II addresses the nation and the Commonwealth on the 75th anniversary of VE Day, from Windsor Castle in Windsor, on May 8, 2020, England. Photo via David NIVIERE/ ABACAPRESS.COM,Image: 518130742, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Profimedia

U dvorcu Windsor rade 22 člana osoblja, koji su podvrgnuti strogim mjerama. Osoblje je podijeljeno u dva tima, dva tjedna radi jedan tim koji tijekom tog razdoblja ne izlazi iz dvorca i ne viđa se s članovima svoje obitelji.

Nakon toga oni odlaze na zasluženi odmor, a prije povratka u dvorac provode tjedan dana u karanteni.

Prije dolaska u dvorac svi se testiraju na koronavirus i svakodnevno im se mjeri temperatura, kako bi se kraljicu što bolje zaštitilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2022 04:18