IVAN ALDUK

FOTO: POZNATI HRVATSKI MODNI DIZAJNER 'Ovo su bile najbolje odjevene dame na kraljevskom vjenčanju'

Ivan Alduk za Jutarnji je komentirao odjevne kombinacije na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle
Victoria Beckham, Amal i George Clooney, Oprah Winfrey i Gina Torres
 REUTERS

Kraljevsko vjenčanje je ceremonija koja je planirana mjesecima, do najsitnijih detalja, jer je pod povećalom javnosti i premda neki tvrde da je riječ o trivijalnom događaju, ono javnost zanima, veseli i zabavlja. Što je netko odjenuo, tko je što učinio, tko je nosio najsmješniji šešir... Nema u tome ništa loše.

Dvije gotovo uvijek besprijekorno odjevene dame ni ovaj put nisu podbacile - bile su među najbolje odjevenima. Victoria Beckham i Amal Clooney izgledale su decentno i jako moderno, a izborom midi haljina i prikladnih šešira ispoštovale su i zadano pravilo odijevanja o dnevnoj haljini u kombinaciji sa šeširom. Moj glas ipak ide Victoriji u plavoj kombinaciji s crvenim salonkama. George Clooney uvijek izgleda dobro, no tamnije odijelo stajalo bi mu bolje jer u ovome djeluje pomalo “odvjetnički”.

Pippa Middleton je izabrala koktel-haljinu A-kroja u svijetlom tonu s cvjetnim uzorkom. To je dobar izbor s obzirom na to da je trudna, no umetnuti dijelovi na donjem dijelu haljine nekako su zastarjeli i neprikladni za osobu u tridesetima koja si može dopustiti malo modnog poigravanja, a istodobno ostati u granicama umjerenosti i decentnosti.

Camilla je “otela” pozornost svojim predimenzioniranim šeširom u obliku cvijeta. Mislim da on i nije tako strašan, no na njezinu bih se mjestu odlučio za nešto manje i klasičnije. Kostimić u puderastom tonu prikladan je njezinoj ulozi i situaciji, kraljevska klasika koja se uvijek čini dobrim odabirom.

U decentnoj haljini A-kroja s blagim V-izrezom i detaljima od čipke, Oprah Winfrey je izgledala damski i bila prikladno odjevena za ceremoniju. Pripadajući šešir izvrsno je upotpunio izgled, a malu zamjerku imam samo zbog čupavog detalja na njemu, koji mi izgleda poput preparirane životinje.

Gina Torres izgledala je prekras­no u proljetnoj haljini decentnog uzorka. Jako moderno, vizualno efektno, a opet prikladno za kraljevsko vjenčanje. Izvrstan izbor i jedna od bolje odjevenih uzvanica.

Uzvanici nisu odskakali izborom odjeće jer ovakve prilike to i ne podnose, stoga ih je većina bila decentno odjevena, uz manje iznimke onih kojih su bili lošije ili bolje odjeveni. Ovakve se ceremonije planiraju dugo i mislim da na ovoj ništa nije bilo slučajno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:06