PROSVJED AKTIVISTA

FOTO: SLAVNA GLUMICA BIJESNA ZBOG UBIJANJA PASA Kim Basinger traži prekid festivala, a Priscilla je otišla korak dalje s mrtvim psom u rukama

 
Kim Basinger
 Profimedia, Mega Agency

Glumice Kim Basinger i Donna D’Errico te Priscilla Presley sudjelovale su u mirnom prosvjedu ispred Konzulata Južne Koreje u Los Angelesu protiv festivala psećeg mesa u toj zemlji.

64-godišnja holivudska zvijezda držala je veliku fotografiju oderanih pasa s porukom ‘Zaustavite pseće meso’ dok je kći jednog od najpoznatijih glazbenika i pjevača u povijesti, Elvisa Presleyja, otišla korak dalje i stajala s mrtvim psom u rukama, piše TMZ.

Basinger je novinarima rekla da je ovaj prosvjed i svojevrsni simbol istupanja protiv svih stvari koje su pogrešne, a ubijanje pasa zbog mesa definitivno spada u tu kategoriju, smatra.

I sama priznaje da je svjesna da je pseće meso uobičajeno u korejskoj kulturi, posebno među starijim generacijama, no misli da je vrijeme za promjene.

Prosvjed je organizirala udruga Posljednja šansa za životinje (Last Chance for Animals). Osim natpisa i fotografija više je prosvjednika držalo mrtve pse u rukama. Radi se o nedavno eutanaziranim psima kod lokalnog veterinara koji su poslužili za šokiranje mase.

‘Ponosna sam što stojim s ovim sjajnim ljudima na mirnom prosvjedu prvi dan festivala psećeg mesa u Južnoj Koreji’, napisala je Donna D’Errico na Instagramu, inače poznata po ulozi u ‘Spasilačkoj službi’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:01