LJUBAV NA PRVI POGLED

FOTO: SLAVNA OSKAROVKA POZIRALA JE U SPLITU PRIJE 40 GODINA Došla je radi našeg poznatog fotografa: 'Svidio sam joj se onako mlad i šarmantan'

 
 Jadran Lazić / CROPIX

Facebook stranica Visit Split četvrtkom ima običaj objaviti neku od retro fotografija, a ovaj put objavili su poznatu crno-bijelu sliku na kojoj tada 16-godišnja Jodie Foster pozirala našem Feđi Klariću.

Mlada glumica koja je već tada bila jako uspješna i poznata, s nominacijom za Oscara za najbolju sporednu glumicu za ulogu u 'Taksistu' pored Roberta DeNira, u Split je te 1977. i stigla zbog simpatija prema jednom fotografu. No ne Feđi Klariću, nego njegovom kolegi Jadranu Laziću, kojeg je upoznala u Parizu, piše Slobodna Dalmacija.

'Je, je, Jodie je došla u Split samo radi Jadrana, na njegov rođendan. Ne radi posla, samo radi njega', potvrdio je Feđa.

Jadran Lazić je jednom ispričao kako se njegov službeni zadatak da pronađe i fotografira Jodie u Parizu, gdje je snimala film 'Stop Calling Me Baby', pretvorio u vrlo poseban odnos među njima.

'Tu se dogodila neka kemija, ne znam kako bih to opisao. Svidio sam joj se onako mlad i šarmantan. I tu je tad nešto kliknulo', ispričao je novinarima prije nekoliko godina.

Njega je tada čekala obaveza povratka u tadašnju Jugoslaviju i služenje vojnog roka u JNA, a američka glumica nije mogla shvatiti da će biti razdvojeni čak godinu i pol dana. Radi Jadrana, Jodie je tako posjetila Split i Hvar, u koje se zaljubila na prvi pogled.

Jadranu Laziću glumica je pisala i pisma u JNA, no sve je ipak ostalo tek na mladenačkoj simpatiji, piše Slobodna.

KPA57073.jpg
FOXES / Foxes
USA 1979 / 
Schauspielerin JODIE FOSTER - Szene aus 'Foxes', USA 1979 als Jeanie. Box
||rights=ED, Image: 136751154, License: Rights-managed, Restrictions: Foxes, Model Release: no, Credit line: Profimedia, United Archives
Profimedia, United Archives

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:04