MICHAEL BUBLE

FOTO: SVJETSKI POZNATI GLAZBENIK NASTUPIO U ZAGREBAČKOJ ARENI Pjevač hrvatskih korijena promovirao album 'Ljubav' posvećen sinu koji je pobijedio rak

 
 Tomislav Kristo / CROPIX

Vlasnik brojnih hitova, četiri Grammy nagrade i više od 60 milijuna prodanih albuma, kanadski pjevač Michael Bublé nastupio je u ponedjeljak navečer u Areni Zagreb, a zagrebački koncert "An evening with Michael Bublé" dio je velike svjetske turneje kojom promovira svoje studijsko izdanje ("love").

- Hvala vam što ste ovdje i što ste dio mog života - rekao je Michael tijekom svog koncerta u Areni te naglasio da je on 'poluhrvat', prenose 24sata.

Turneja koja je počela u veljači četvrta je velika svjetska turneja u karijeri Bubléa, a njezin prvi dio uključio je 27 američkih gradova, među kojima i koncerti u legendarnom Madison Square Gardenu u New Yorku te Staples Centru u Los Angelesu. Michael Bublé tako je večeras nastupio u domovini svoga djeda Mihovila, koji je podrijetlom iz Trogira. Upravo je Mihovil, kako Michael često ističe, imao veliki utjecaj na to što se on danas bavi glazbom. Odrastao je slušajući djedove jazz ploče, a na njegov nagovor prijavio se u show za mlade talente na kojemu je pobijedio sa 17 godina.

Europski dio turneje počeo je 20. svibnja u Birminghamu, a osim nekoliko koncerata u Velikoj Britaniji i Irskoj, te koncerta u Zagrebu, pjevač je nastupio i u Bugarskoj. Slijede koncerti u Austriji, Italiji, Švicarskoj, Španjolskoj, Portugalu, Finskoj, Norveškoj, Danskoj, Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj, ističu organizatori.

"Vraćam se raditi ono za što sam stvoren. Vraćam se svijetu kojem više nego ikad prije treba ljubavi, romantike i smijeha, a upravo to kanaliziram kroz nove pjesme. Ovo je najbolji album koji sam snimio do sad“, izjavio je Michael Bublé koji je zbog obiteljske situacije jedno vrijeme izbivao s glazbene scene.

Album ("love") stoji kao dokaz moći glazbe i njezine iscjeliteljske moći - u ovom slučaju, ne samo za slušatelja, već i za Bubléa: "Istina je da sam trebao napraviti ovaj album i da je djelovao jako terapeutski na mene. Ove pjesme i ovaj žanr su suština mene. Savršeno mi odgovaraju i djeluju tako prirodno."

Album predstavlja presjek bezvremenskih ljubavnih klasika u novim aranžmanima, među kojima se izdvajaju "My Funny Valentine" u Michaelovoj interpretaciji, "La Vie En Rose", koju je otpjevao u duetu s Cécileom McLorinom Salvantom, dok je s Loren Allred udahnuo novi život Kris Kristoffersonovom hitu "Help Me Make It Through The Night".

Emocionalno središte albuma ("love") je njegova koautorska pjesma "Forever Love", koja govori o njegovoj ulozi oca te ranjivosti i snazi koja dolazi uz bezuvjetnu ljubav. Ujedno je to i posveta ljubavi koja mu je posljednje tri godine bila glavni pokretač u suočavanju s teškom bolešću najstarijeg sina, petogodišnjeg Noe, kojemu je dijagnosticiran rak jetre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:11