IZRAZ PROTESTA

FOTO: U INAT RUSKIM ANTI-GAY ZAKONIMA Gitaristi Rammsteina na pozornici usred Moskve izmijenili sočan poljubac i poručili: 'Rusijo, volimo te!'

 
 Bruno Konjević / CROPIX

Gitaristi Rammsteina Paul Landers i Richard Kruspe poljubili su se za vrijeme koncerta na pozornici u Moskvi na stadionu Lužnjiki u ponedjeljak.

Fotografiju poljupca, koji je zapravo izraz protesta protiv ruskih anti-LGBT zakona, objavili na Instagramu uz poruku: ‘Rusija, volimo te!’

Sporni ruski zakon donio je 2003. Vladimir Putin, a prema službenim objašnjenjima cilj mu je zaštititi djecu od izloženosti homoseksualnosti. Zakon između ostalog brani predstavljati bilo kakav homoseksualni odnos kao normalan.

Prema tom zakonu i stranci mogu biti uhićeni i zadržani do 15 dana ili kažnjeni sa 5.000 rubalja (oko 520 kuna) i deportirani, piše Louder Sound.

View this post on Instagram

Россия, мы любим тебя! Photos: @jenskochphoto

A post shared by Rammstein (@rammsteinofficial) on

Prije tjedan dana na stadionu u Chorzówu u Poljskoj frontmen benda, Till Lindemann, je dok ga je publika nosila na rukama, mahao zastavom duginih bojama u znak podrške poljskoj LGBTQ zajednici koja je tijekom Mjeseca ponosa doživljavala grozne napade.

Rammstein trenutno na turneji promovira sedmi studijski album. Na službenoj stranici benda zakazani su datumi do kraja kolovoza, a posljednji će koncerti biti i najbliži Hrvatima - u Beču 22. i 23. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:55