BILA JE MRTVA KAD JE DOŠAO

FOTO, VIDEO: MUČNI TRENUCI SLAVNOG GLUMCA Kutcher svjedočio na suđenju serijskom ubojici koji je ubio i njegovu bivšu, to im je trebao biti prvi spoj

 
Ashton Kutcher; desno: Michael Gargiulo
 Genaro Molina/Frederick M. Brown / Reuters

Ashton Kutcher svjedočio je u srijedu u Los Angelesu na suđenju Michaelu Gargiulu, optuženom za ubojstvo tri žene među kojima je i bivša djevojka holivudskog glumca. Servisera klima uređaja prozvali su ‘ubojica iz susjedstva’ jer je živio u blizini svake od svojih žrtava i ‘hoivudskim rasparačem’ (‘Hollywood Ripper’) zbog brutalnih ozljeda koje je nožem nanio žrtvama.

Kutcher je ponovio da je te večeri 21. veljače 2001. otišao po 22-godišnju studenticu modnog dizajna Ashley Ellerin koju je trebao izvesti na after party dodjela glazbenih nagrada Grammy, no kasnio je nekoliko sati. Kako djevojka nije otvarala, tad 23-godišnji Kutcher je otišao pretpostavljajući da se ljuti, da bi idući dan doznao da je ona u tom trenutku unutra ležala mrtva.

- Pokucao sam na vrata i nitko nije otvarao. Pokucao sam još jednom, pa još jednom, ali nitko i dalje nije otvarao. Do tad sam zapravo već bio siguran da je ona izašla i pretpostavio sam da se ljuti jer sam kasnio - svjedočio je glumac. Kutcher je dodao da je pogledao kroz prozor i na podu vidio mrlje za koje je mislio da su od vina, ali ništa mu se od toga nije činilo uznemiravajuće pa je otišao.

- Sjećam se idućeg dana nakon što sam čuo što se dogodilo. Odmah sam otišao na policiju i rekao da će naći moje otiske prstiju na vratima. Bio sam potpuno izbezumljen, užasno sam se bojao - otkrio je Kutcher.

FOTOGALERIJA: Svjedočenje Ashtona Kutchera na suđenju serijskom ubojici

Ellerin je mrtvu na podu pred ulazom u kupaonicu pronašla cimerica. Tužitelji su naveli da je Gargiulo, kojeg su okarakterizirali kao ‘serijskog ubojicu motiviranog seksualnim zadovoljstvom’, ušao u kuću i nožem ubo Ellerin 47 puta, prenosi WTHR.

Gargiulo se izjasnio da nije kriv za dvije optužbe za ubojstvo i jednu za pokušaj ubojstva između 2001. i 2008. Sudi mu se za ubojstvo Ashley Ellerin 2001. i Marije Bruno 2005., kojoj je pritom odrezao dojke, te za pokušaj ubojstva u Santa Monici 2008., kao i za ubojstvo 18-godišnje Tricije Pacaccio u Chicagu 1993., koju je otac pronašao mrtvu na kućnom pragu, s ključem u ruci. Za ubojstvo tek punoljetne Tricije sudit će mu se u njezinom rodnom Glenviewu u Illinoisu gdje je ubijena.

Photos of the alleged victims of Michael Gargiulo are displayed as he appears in court for opening statements in his murder trial in Los Angeles, California, U.S., May 2, 2019. Al Seib/Pool via REUTERS
Al Seib / REUTERS
Fotografije žrtava Michaela Gargiula

Danas 41-godišnji Kutcher u to je vrijeme postao planetarno popularan zahvaljujući TV seriji ‘Lude sedamdesete’. Otac je dvoje djece koje je dobio u braku s Milom Kunis, koja je također glumila u ‘Ludim sedamdesetima’.

Ozbiljan u lanenom odijelu Kutcher je svjedočio punih 40 minuta pred sucem Larryjem P. Fidlerom. Pozvan je kao svjedok tužiteljstva i priznao je da je morao ponovno proći policijski izvještaj kako bi se prisjetio te noći prije 18 godina.

Ellerin su dosad opisivali kao tadašnju Kutcherovu djevojku, no on je u srijedu rekao da se radilo o poznanstvu. Upoznali su se nekoliko mjeseci ranije na tulumu, družili se nekoliko puta, oboje su bili sami i to im je trebao biti prvi pravi spoj.

Potvrdio je i da ju je zvao to poslijepodne sa snimanja ‘Ludih sedamdesetih’. Zadnji put su se čuli malo prije 20 i 30 sati kad joj je rekao da se nalazi kod prijatelja. Ona se upravo istuširala, rekla mu je. No, do nje je stigao tek nešto prije 23 sata. U međuvremenu ju je zvao četiri puta, no nije je mogao dobiti što je pripisao tadašnjoj lošoj mobilnoj usluzi. Rekao je da nije ostavio poruku svaki put kad je nazvao:

- Htio sam je izvesti na spoj, ali nisam htio ispasti prenapadan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:20