DOWN UNDER

FOTO: VOJVOTKINJA POKAZALA TRBUŠČIĆ Harry i Meghan oduševili Australce, oni ih iznenadili preslatkim darovima za bebu

 
 Phil Noble / REUTERS

Princ Harry i Meghan Markle pozdravili su tisuće obožavatelja tijekom drugog dana svojeg posjeta Australiji. Kažu da nisu mogli zamisliti bolje mjesto na kojem će objaviti da će uskoro prvi put postati roditelji.

Tijekom prvog pojavljivanja od objave trudnoće, sve su oči bile uprte u vojvotkinju od Sussexa. Za prvo pojavljivanje tijekom australske turneje s princem Harryjem, Meghan se odlučila za elegantnu haljinu boje bjelokosti australske dizajnerice Karen Gee, koja je otkrivala tek naznake trudničkog trbuščića.

Samo nekoliko trenutaka nakon što se Meghan pojavila u toj 1800 dolara vrijednoj haljini, interes za nju je uzrokovao pad web stranice dizajnerice Karen Gee. Meghan je haljinu uparila s nude štiklama i bež balonerom, a nosila je i naušnice u obliku leptirića koje je prva nosila princeza Diana tijekom turneje u Kanadi 1986., samo godinu i pol nakon rođenja princa Harryja.

-NMA POOL Meghan Markle Duchess of Sussex with Prince Harry Duke of Sussex , at the Sydney Opera House on the first day of the couples first overseas tour. The couple watched the Bangarra Dance Company , inside the Sydney Opera House 

The Couple announced yesterday they are expecting their first child in the spring ., Image: 391207596, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, MirrorPix
Profimedia, MirrorPix

-NMA POOL Meghan Markle Duchess of Sussex with Prince Harry Duke of Sussex , at the Sydney Opera House on the first day of the couples first overseas tour. The couple watched the Bangarra Dance Company , inside the Sydney Opera House 

The Couple announced yesterday they are expecting their first child in the spring ., Image: 391207600, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, MirrorPix
Profimedia, MirrorPix

Phil Noble / REUTERS

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa nisu mogli sakriti oduševljenje kad su stigli u Sydney, manje od 24 sata nakon što su sletjeli u Australiju, i otkrili da će uskoro dobiti bebu. Kad su se susreli s guvernerom Sir Peterom Cosgroveom, dobili su i prvi dar za kraljevsku bebu - Uggs čizmice i plišanog klokana s mladuncem u tobolcu. Nakon toga su se zaputili u Taronga zoološki vrt, a zatim su se ispred Opere u Sydneyu susreli s fanovima.

Phil Noble / REUTERS
Mnoštvo okupljenih u Sydneyu došlo je pozdraviti Harryja i Meghan.

'Divno je biti opet u Australiji. Drago nam je da smo ovdje i zadivljeni smo što vidimo da poslužujete pivo i čaj na popodnevnom primanju, u pravom australskom stilu. Nakon prošlogodišnje jake kiše, danas u Sydneyu sija sunce. Hvala vam što ste ovaj put sredili vrijeme. Hvala vam na toploj dobrodošlici i prilici da vas vidimo. Nismo mogi zamisliti bolje mjesto da obznanimo da nam stiže beba, bio to dječak ili djevojčica', rekao je princ Harry.

Nakon što su se 20 minuta pozdravljali s okupljenima, susreli su se i s jednom posebnom obožavateljicom koja je već u više prilika 'ukrala' Harryjev poljubac. 98-godišnja Daphne Dunne je prinčeva omiljena Australka. U više se navrata zaustavio kako bi popričao s njom, prilikom svojih posjeta Australiji 2015. i 2017., a kad ju je jučer primijetio u gomili okupljenih, rekao joj je da ju je već i ranije tražio i da mu je baš drago da ju vidi. Spustio se do njezinih kolica i zagrlio ju, a odmah zatim ju je predstavio i supruzi.

'Drago mi je da sam vas upoznala. Harry mi je ispričao toliko o vama i vašoj posebnoj vezi, tako je lijepo da ste došli ovamo vidjeti nas, hvala', rekla joj je Meghan. Daphne im je čestitala na trudnoći i rekla da se nada da će idući put u posjet doći s bebom.

Kirsty Wigglesworth / REUTERS

U nastavku su se susreli i s brojnom djecom koja su bila oduševljena što su upoznala kraljevski par, a predali su im i brojne crteže koje su nacrtali samo za Harryja i Meghan.

'Meghan je najslađe ljudsko biće! Počela sam plakati kad sam ju vidjela. Rekla sam joj da je Tara lijepo ime za njezinu bebu, a ona mi je rekla da će zapamtiti to ime. Bila je tako ljubazna, tako draga', ispričala je jedna 15-godišnjakinja koja toga dana nije otišla u školu samo kako bi mogla vidjeti Harryja i Meghan.

Phil Noble / REUTERS
Školarke iz Sydneya koje su došle vidjeti princa Harryja i Meghan i čestitati im na objavi trudnoće.

Prije šetnje po zoološkom vrtu kojeg su posjetili, Meghan se preobukla u ravne cipele. Par je tamo mogao pomaziti dvije koale i njihove mladunce koji su u čast kraljevskog vjenčanja dobili imena Harry i Meghan.

Dominic Lipinsk / REUTERS

Dominic Lipinski / REUTERS
Meghan Markle gleda koalu u australskom zoološkom vrtu.

Kasnije su dobili i svoj prvi dar za bebu - plišanog klokana s mladuncem u tobolcu, koji je oduševio Meghan, a Harryju su uručene minijaturne Uggs čizmice.

Phil Noble / REUTERS
Harryju i Meghan je uručen plišani klokan s mladuncem u tobolcu, kao prvi dar za njihovu bebu.

Phil Noble / REUTERS
Princ Harry dobio je na poklon male Uggs čizmice kao jedan od darova za bebu prilikom posjeta Australiji.

Kraljevski bi par u Australiji trebao provesti tjedan dana. Meghan je to prvo putovanje u Australiju, a par će se 23. listopada uputiti na Fiji i tamo provesti dva dana. Zatim će se 28. listopada uputiti prema Novom Zelandu, a 31. listopada se vraćaju kući.

Izvori bliski princu rekli su za Daily Mail da je on sada, kad se s Meghan priprema na roditeljstvo, sretniji nego ikad.

Kirsty Wigglesworth / REUTERS
Harry i Meghan pozdravili su djecu prilikom svojeg posjeta Australiji.

'To je nešto što je dugo vremena htio i ne može biti sretniji. Tako je zaštitnički nastrojen prema njoj', rekao je isti izvor.

Meghan (37) je trudna 12 tjedana, piše Daily mail. S obzirom na to da trudnu vojvotkinju zdravlje dobro služi, nije morala otkazati svoja pojavljivanja u javnosti.

Phil Noble / REUTERS
Princ Harry sa suprugom Meghan Markle u Sydneyu.

Daily mail piše i da je za njezinu trudnoću prva saznala njezina majka, koju je ta vijest oduševila i jedva čeka svoje prvo unuče. U posljednje se vrijeme nagađa da će se Meghanina majka trajno preseliti u London kako bi bila uz svoju kći, a uskoro i njezino dijete. Oduševljen je navodno i Meghanin otac, Thomas Markle, od kojeg se nakon niza javnih sramoćenja vojvotkinja ipak udaljila.

Phil Noble / REUTERS

Kraljevska beba Meghan i Harryja bit će sedma u redu za prijestolje, no zbog pravila koje je donio George 5., neće biti princ ili princeza. Ako se rodi sin, bit će grof od Dumbartona, a kći bi bila Lady od Mountbatten-Windsora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:50