FANOVI JEDVA DOČEKALI

FOTO: ZADNJI 'RATOVI ZVIJEZDA' PREMIJERNO PRIKAZANI U HOLLYWOODU Junakinja filma oduševila hrabrim izborom haljine, stigao i legendarni Harrison Ford

 
 REUTERS

Živopisni droidi i oklopljeni jurišnici rame uz rame s holivudskim zvijezdama i moćnicima uveličali su u ponedjeljak navečer u Los Angelesu svjetsku premijeru "Ratova zvijezda: Uspon Skywalkera", devetog i posljednjeg filma iz slavnog znanstveno-fantastičnog serijala.

Kompanija Disney zatvorila je cijeli blok u središtu Hollywooda kako bi organizirala dugoočekivanu premijeru filma, koji će za opću publiku u distribuciju krenuti u četvrtak.

Razvodnici su goste na njihova mjesta upućivali laserskim mačevima, među njima i glumce iz filma - Daisy Ridley i Marka Hamilla - tepih nije bio crven, nego plav kao nebo, a iznad šatora nalik spremištu svemirskih brodova visjele su replike triju zvjezdanih lovaca.

Glumac Harrison Ford, čiji je lik Han Solo umro u sedmom filmu "Sila se budi", pridružio se premijeri. Ondje je bio i Adam Driver, koji je u filmu utjelovio viteza Mračne Strane Kyla Rena.

Među slavnim uzvanicima koji nisu uključeni u film bili su, među ostalima, redatelji Steven Spielberg i Spike Lee te glumica Frances McDormand.

"Usponom Skywalkera" završava filmska franšiza koja je u više od 40 godina samo na blagajnama zaradila 9,2 milijarde dolara.

Završetak je to priče koja je počela prije 42 godine, 1977., kad je redatelj George Lucas publiku upoznao s mladim junakom Lukeom Skywalkerom i oduševio metalnim robotima zvanim droidi, rasom viskokih, dlakavih ratnika Wokieeja i nizom drugih eklektičnih likova.

Iako ovim filmom završava saga o obitelji Skywalker, Disney i dalje namjerava iskorištavati ovu temu i od nje odlično zarađivati novim "zvjezdanim" serijalom s novim likovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. veljača 2024 14:00