OMILJENI MICHAEL

Fotografije omiljenoga glumca u invalidskim kolicima rastužile svijet: Stanje mu je zbog bolesti sve gore

Njegovo se zdravstveno stanje tijekom posljednjih godina počelo narušavati zbog posljedica Parkinsonove bolesti

Michael J. Fox

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Zvijezda filmova ‘Povratak u budućnost‘, Michael J. Fox, snimljen je tijekom odmora u meksičkom Tulumu, mjestu na kojem se brojne slavne osobe vole odmarati.

Paparazzi su snimili 61-godišnjeg glumca u invalidskim kolicima, a te su fotografije rastužile i zabrinule njegove vjerne obožavatelje.

image

Michael J. Fox

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Naime, njegovo se zdravstveno stanje tijekom posljednjih godina počelo narušavati zbog posljedica Parkinsonove bolesti koja mu je dijagnosticirana još početkom 90-ih. Zbog zdravlja je napustio svijet glume, a i u javnosti se rijetko pojavljuje. Zbog bolesti ima i problema s pamćenjem pa mu je sve teže postajalo pamtiti duge dijaloge.

image

Michael J. Fox

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Ipak, njegovo stanje nije ga obeshrabrilo, već motiviralo. Tako je osnovao Zakladu Michaela J. Foxa za istraživanje Parkinsonove bolesti kako bi pomogao u financiranju potrage za lijekom. Godine 2018. s kralježnice mu je uklonjen benigni tumor.

Fox je slavu stekao glumeći u seriji "Family Ties", a postao je planetarno popularan kada je u trilogiji "Povratak u budućnost" zaigrao Martyja McFlyja. Hrvatska ga publika dobro poznaje i iz serije "Spin City". Kanadski glumac, koji sada ima 61 godinu, dobio je humanitarnu nagradu Jean Hersholt od upravnog odbora Akademije filmskih umjetnosti i znanosti koja dodjeljuje Oscare, a najavio ga je prijatelj Woody Harrelson.

"Groznu dijagnozu pretvorio je u hrabru misiju", rekao je tada glumac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 19:11