ŠOKANTNO OTKRIĆE

Francuska zvijezda otkrila da je bila žrtva incesta: ‘Rođak me zlostavljao pune četiri godine! Nitko nije primijetio‘

U dokumentarnom filmu koji će uskoro biti prikazan u Francuskoj koji se bavi incestom, iznose se priče nekoliko žrtava

Emmanuelle Beart

 Marechal Aurore/abaca/Abaca Press/Profimedia/Marechal Aurore/abaca/abaca Press/profimedia

Zvijezda filma "Nemoguća misija", francuska glumica Emmanuelle Béart, rekla je da ju je kao djevojčicu seksualno zlostavljao bliski rođak. Šokantne tvrdnje o incestu danas 60-godišnja Béart iznijela je u novom dokumentarnom filmu "Un silence si bruyant" (doslovno Glasna tišina) koji će premijerno biti prikazan u Francuskoj, 24. rujna, na kanalu M6.

Ona je sudjelovala i u režiji. Njezina su-redateljica Anastasia Mikova, francusko-ukrajinska redateljica i novinarka koja se bavi kontroverznim temama ljudskih prava, ilegalne imigracije, surogat-majčinstva, na konferenciji za medije rekla je kako u dokumentarcu neće biti otkriveno ime zlostavljača. Ipak, potvrđeno je da to nije bio slavni otac Emmanuelle Béart, pjevač Guy Béart. Navodno zlostavljanje počelo je kada je Emmanuelle imala samo 10 godina i potrajalo dok nije napunila 14.

image

Emmanuelle Béart s ocem Guyem, slavnim pjevačem 1985. godine

Dominique Faget/Afp/Profimedia/Dominique Faget/afp/profimedia

Glumica se na konferenciji za medije javila preko video-linka i priznala da se u prvom trenutku nije osjećala ugodno raspravljajući o svojim užasnim iskustvima. No, odlučila je progovoriti radi drugih žrtava incesta i baciti svjetlo na njihovu tešku borbu.

- Njihovo poštenje i hrabrost natjeralo me da i sama progovorim - rekla je glumica.

U filmu koji bilježi priče nekoliko žrtava incesta, Béart se obraća zlostavljaču: "Kako moj otac, moja majka i prijatelji ništa nisu primijetili, mogao si to ponavljati, i jesi, tijekom četiri godine".

image

Tom Cruise, Emmanuelle Beart i Jon Voight u ‘Nemogućoj misiji‘

Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Profimedia/Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia

Béart, koja glumi od 1972. godine, iza sebe ima više od 60 filmskih i televizijskih uloga, a osvojila je i brojne nagrade. U prvom filmu iz franšize "Nemoguća misija" iz 1996. godine, u režiji Briana de Palme, odigrala je ulogu agentice Claire Phelps, supruge pokvarenog agenta kojeg je igrao John Voight.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:24