KAŽE DA JE NEVIN

Francuski reper osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva u Parizu

Petero kolega optuženika također je zatvoreno zbog ubojstva u, kako su tužitelji rekli, borbi između suparničkih skupina

Francuski reper Mohamed Sylla, poznatiji kao MHD

 Poitout Florian/abaca/Abaca Press/Profimedia/Poitout Florian/abaca/abaca Press/profimedia

Francuski reper MHD osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubojstva mladića u Parizu 2018. kojeg je udario automobil prije nego što napadnut i izboden.

Petorica njegovih suoptuženika također su osuđena na zatvorsku kaznu zbog ubojstva, dobivši između 10 i 18 godina zatvora zbog, kako su tužitelji rekli, borbe između suparničkih skupina. Trojica preostalih muškaraca oslobođena su optužbi.

Osuđeni, koji su se svi izjasnili da nisu krivi, imaju 10 dana za žalbu, prenosi The Guardian.

MHD je tijekom završne izjave sudu ponovno rekao da je nevin. "Od početka sam tvrdio da sam nevin u ovom slučaju i nastavit ću tvrditi da sam nevin", rekao je glazbenik.

image

Francuski reper Mohamed Sylla, poznatiji kao MHD

Alain Jocard/Afp/Profimedia/Alain Jocard/afp/profimedia

Podsjetimo, u noći 5. srpnja 2018. na 23-godišnjeg Loica K. naletio je crni Mercedes, a potom ga je desetak ljudi pretuklo i izbolo nožem. MHD, čije je pravo ime Mohamed Sylla, zanijekao je da je bio na licu mjesta, ali lokalni stanovnik snimio je incident sa svog prozora i identificirano je da Mercedes pripada MHD-u.

Drugi svjedoci identificirali su MHD-a po njegovoj frizuri ili Puma trenirci, brend čiji je tada bio ambasador. Automobil je pronađen napušten i spaljen na parkiralištu dan nakon ubojstva.

MHD je bio pionir afro-trapa, mješavine hip-hopa i afričke tradicije, te je postao slavan nakon što je postao viralna senzacija 2015. godine. 29-godišnjak je optužen za ubojstvo i zatvoren u siječnju 2019. Pušten je na slobodu nakon godinu i pol dana provedenih u pritvoru dok je trajala istraga, a u međuvremenu je izdao i novi album.

Tužitelj je za repera tražio kaznu od 18 godina zatvora, za dvojicu optuženih oslobađajuću presudu, a za ostale zatvorske kazne od 13 do 20 godina.

Bivši dostavljač pizze MHD nastavio je posjećivati Cite des Chaufourniers, imanje na kojemu se dogodilo ubojstvo, unatoč svojoj slavi. Poznat je kao veliki zaljubljenik u nogomet, a njegova najpoznatija pjesma bila je posvećena nogometnom klubu Paris Saint-Germain. Izazivao je pozornost u inozemstvu svojom glazbom, a među svjetskim zvijezdama koje su se divile ovom glazbeniku bili su Drake i Madonna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 19:09