JACQUES BOUTHIER

Francuski tajkun optužen za seksualno uznemiravanje: ‘Maltretirao me, a kad sam mu rekla ne, tražio je i moju sestru‘

Četiri žene u Maroku podnijele su pritužbe za seksualno uznemiravanje protiv francuskog osiguravajućeg tajkuna Jacquesa Bouthiera

Navodna žrtva Jacquesa Bouthiera

 Fadel Senna/AFP

Četiri žene u Maroku podnijele su tužbe za seksualno uznemiravanje protiv francuskog tajkuna Jacquesa Bouthiera.

Navodne žrtve, sada u dobi između 26 i 28 godina, bile su zaposlene u tvrtki Jacquesa Bouthiera koja se bavi osiguranjem, a koja se nalazi u Tangeru. Kažu da su dobile otkaz nakon što su odbile podleći njegovom uznemiravanju i zastrašivanju.

Bouthier koji navodi da je navodna žrtva ucjene, trenutno je u Francuskoj pod službenom istragom zbog silovanja maloljetnice i trgovine ljudima.

Jedan od najbogatijih ljudi u Francuskoj, 75-godišnji Bouthier prošlog je mjeseca dao ostavku na mjesto izvršnog direktora tvrtke Vilavi, ranije poznate i kao Assu 2000.

Marokanska udruga za prava žrtava održala je konferenciju za novinare vezanu uz optužbe o događajima koji su se navodno dogodili u Tangeru od 2018. do travnja 2022. Neke od navodnih žrtava pojavile su se noseći maske za lice i tamne naočale, skrivajući tako svoj identitet te su ispričale novinarima svoja iskustva.

- Htio je spavati sa mnom, a kada sam rekla ne, tražio me da ga upoznam sa sestrom, sestričnom ili prijateljicom, rekavši da će mi dati lijep poklon u zamjenu, rekle su, prenosi agencija AFP.

Navodne žrtve također su optužile druge francuske i marokanske rukovoditelje za umiješanost.

- Jacques sam po sebi nije strašan, ali sa svojim suučesnicima, prije svega u Tangeru, je strašan. Maltretirali su me, uznemiravali i natjerali da dam otkaz, govori navodna druga žrtva.

Francuska policija sumnjiči tajkuna da je tijekom nekoliko godina u stanu držao do sedam tinejdžera.

Francuska istraga započela je ranije ove godine, kada je 22-godišnja žena otišla u policijsku postaju u Parizu i izjavila da je pet godina bila u njegovu zarobljeništvu, gdje ju je prisiljavao da spava s njim u zamjenu za hranu i smještaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:51