SVEČANI DOGAĐAJ

Gala zabava u Rovinju: Nakon polo turnira organizirano druženje brojnih uglednih uzvanika

 Goran Sebelić / CROPIX

U rovinjskoj uvali Poron Biondi započeo je prvi Beach polo turnir koji je posjetila i Ivana Trump, bivša supruga vjerojatnog republikanskog kandidata za američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Ovo jedinstveno sportsko i turističko događanje privuklo je elitu iz cijelog svijeta, a osim Ivane Trump događaj je posjetila i obitelji Illy, poznati svjetski proizvođač kave, te Philip Zepter. U petak navečer organizirana je i gala zabava na kojoj su bili brojni uglednici ponajprije iz poslovnog, ali i političkog života.

Beach polo turnir na pijesku jedino je takvo događanje u ovom dijelu svijeta, što pridonosi produljenju sezone, a s druge strane povećava kvalitetu i širinu ponude.

Turnir se igra na posebno pripremljenom pješčanom terenu dimenzija 70 x 40 metara na rovinjskoj plaži Porton Biondi. Uz teren je sagrađena dodatna infrastruktura s lounge zonom, izložbenim prostorom te konjušnicama ukupne površine 7000 četvornih metara.

'Znali smo putovati od Venecije sve do juga Dalmacije. U sjećanje mi se urezalo prekrasno, čisto more, odlična hrana i vrlo ljubazni ljudi. Iako sam prošla veliki dio hrvatske obale, nekoliko puta sam posjetila Istru, u Rovinju dosad nisam bila i uistinu se veselim dolasku. Imam prekrasna sjećanja na ljeta provedena u Hrvatskoj, uvjerena sam da će me Rovinj oduševiti', rekla je Ivana Trump uoči dolaska prisjećajući se vremena kad je kao dijete iz Češke s roditeljima dolazila na ljetovanja u Hrvatsku.

Polo je inače omiljeni sport bogatih i slavnih, svjetske aristokracije, te britanskih prinčeva Williama i Harryja, a tijekom 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća bio je omiljena igra na istarskom otočju Brijuni, pa je rovinjski turnir uvod u popularizaciju tog elitnog sporta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:07