PAR MOUNTBATTEN

Gay bordeli, afera s premijerom i dragulji za penis: Ona je bila opsjednuta seksom, a brak im je spasio ‘trojac‘

Mnogi su im predviđali najljepšu bajku do kraja života, no iza zatvorenih vrata, njihov 38-godišnji brak bio je daleko od savršenog

Louis Mountbatten i Edwina Mountbatten

 Mary Evans/grenville Collins Postcard Collection/mary Evans Picture Library/profimedia/Mary Evans/grenville Collins Postcard Collection/mary Evans Pic

On je bio naočit princ, a nju su nazivali "najljepšom ženom u Engleskoj". Stoga uopće ne čudi da je vjenčanje Louisa i Edwine Mountbatten 1922. bilo vjenčanje godine, a mnogi su im predviđali bajkovitu ljubav, onu koja traje do kraja života.

Međutim, iza zatvorenih vrata, nije to bilo baš tako - njihov 38-godišnji brak bio je daleko od savršenog. "Edwina i ja proveli smo cijeli bračni život uvlačeći se u tuđe krevete", priznao je jednom prilikom lord Mountbatten.

Kad su ušli u brak, oboje su bili nevini, ali je ona na kraju imala gomilu ljubavnika, a on je potajno bio biseksualac koji je volio mlade momke, prenosi njihovu životnu priču The Sun.

A prava ‘razvratnica‘ bila je Edwina. Za nju se pričalo da je opsjednuta seksom, da je imala 18 ljubavnika i bez problema s njima spolno općila čak i u javnosti... Za to se vrijeme njezin suprug izjedao ljubomorom, ali kad je shvatio da njezinoj nevjeri nema lijeka, i sam se odao nizu poroka, da mu bude lakše.

U Engleskoj se pričalo da je Edwina bila ta koja ga je nagovorila na medeni mjesec u Parizu, ali ne zbog romantične šetnje gradom ili Eiffelova tornja, već zbog novih seksualnih iskustava. Željela je istražiti sve što se može istražiti na polju seksa, no njezinu Louisu je seks pak bio manje privlačan nego njoj. Toliko da ga je navodno nazivao "mješavinom psihologije i hidraulike". Pravi romantik. Potrebitoj Edwini nije pomagalo ni to što joj je muž zbog posla često bio odsutan, a njezini seksualni apetiti bivali su sve veći. Stoga ne čudi što je brak počeo lagano pucati, pogotovo nakon rođenja njihove prve kćeri Patricije 1924. godine.

A onda se Edwina raspojasala! Okružila se haremom ljubavnika, a sve je navodno započelo nakon vjenčanja 1922. Prvi je na redu bio vojni časnik Hugh Molyneux. Zatim je prešla na milijunaša Stephena Sandforda. Ostalo je povijest.

Koliko su njezine seksualne eskapade daleko išle, najbolje govori izjava njezine sirote kćeri, koja ni sama nije mogla pratiti majčin raspored. Ona je otkrila da su ljubavnike često morali odvajati u različite kuće, a ponekad nisu znali ni što bi sa svima njima. Međutim, uvijek su svi morali biti dostupni njezinoj majci.

"Kada se moja majka jednog dana vratila iz kupovine, obavijestili su je: ‘Gospodin Lary Gray je u salonu, gospodin Sandford je u biblioteci, gospodin Ted Philips je u budoaru, gospodin Portago u predsoblju, i ne znamo što da radimo s gospodinom Molyneuxom", napisala je njezina kći.

Budući da razvod za članove kraljevske obitelji nije bio opcija, ‘otvoreni brak‘ činio se kao jedino logično rješenje za Mountbattene.

"Kada je moj otac prvi put čuo da ima ljubavnika, bio je shrvan. Ali na kraju, zahvaljujući njihovoj dubokoj uzajamnoj naklonosti, moji su roditelji uspjeli ispregovarati rješenje ove krize i pronaći način kako da nastave zajednički život", dodala je kći.

Par je pristao na "diskretan" otvoreni brak, a njihova kći otkrila je da je samo zahvaljujući njezinu ocu, koji je želio više od ičeg usrećiti njezinu majku, njihov brak i dalje funkcionirao. Kada je njezin suprug ranih 1930-ih poslan na Maltu, Edwina se nije prepustila žalovanju, već se prepustila među plahtama s američkim golferom Bobom Sweeneyjem.

image

Lord Louis i Lady Edwina Mountbatten

Gandhiserve India/akg-images/profimedia/Gandhiserve India/akg-images/profimedia

Što se tiče Louisa, on je 1931. počeo flertati s 18-godišnjom Margaret Whigham, budućom vojvotkinjom od Argylla koja je dospjela na loš glas nakon seksualnog skandala u koji je bila uključena 1963., kada je fotografirana prilikom seksualnog čina s nepoznatim muškarcem.

Britansko društvo 1932. zgrozio je još jedan skandal. Tada su, naime, jedne novine objavile da je jedna od "vodećih žena u zemlji" uživala u žestokoj aferi s crncem, što je bio veliki tabu u britanskom društvu 1930-ih. Ubrzo se saznalo da je riječ upravo o našoj nezasitnoj Edwini Mountbatten te je ona morala napustiti zemlju.

No, imale je više sreće nego pameti! Muž joj je u to vrijeme bio na službenom putu u Malti pa je bilo sasvim prigodno da mu se ona tamo pridruži. Buckinghamska je palača naredila da tuže novine koje su optuživale Edwinu. Nakon sudskog postupka koji je vođen u tajnosti, novine su se na kraju ispričale i ponudile svoje "iskreno i duboko žaljenje", a Edwina se izvukla.

No, mnogi su bili uvjereni da je njezin pravi ljubavnik bio pjevač Leslie ‘Hutch‘ Hutchinson, koji je bio na lošem glasu kao "crnac koji rado odvodi žene u krevet". Biseksualni glazbenik, koji je otkrio da je "izgubio nevinost u djetinjstvu" kada ga je otac s 14 godina odveo u bordel, stigao je u London 1920-ih i postao poznat kao Edwinin ljubavnik.

"Edwina bi prekinula Hutcha koji je svirao klavir. Poljubila ga je u vrat i vodila ga za ruku iza zatvorenih vrata blagovaone. Začuo bi se vrisak i nekoliko minuta kasnije ona bi se vratila, popravljajući svoju odjeću. Hutch je djelovao ushićeno, i prije nego što se vratio svome klaviru, rekao mi je da ju je jednim potezom prebacio do dužini blagovaonskog stola", ispričao je jedan od svjedoka u objavljenoj biografiji, prenosi The Sun.

Šuškalo se i da je Lady Mountbatten bila toliko opsjednuta Hutchom da ga je obasipala poklonima, pa je tako postao ponosni vlasnik zlatne kutije za cigarete ukrašene draguljima, zlatnog prstena s ugraviranim njezinim grbom, sata od zlata i dijamanata te vrlo neobičnog Cartierova omota za penis ni manje ni više nego optočenog draguljima.

Pričalo se i da su se jednom zatekli u vrlo nezgodnoj situaciji tijekom seksa. Edwina je navodno patila od vaginizma, stanja zbog kojeg se vagina steže oko penisa, pa su par morali razdvajati u bolnici.

Također se govorkalo da je njezin suprug jedne večeri ušao u kafić i mrtav pijan izjavio: "Ja sam usamljen, tužan i pijan... Hutch ima k*** kao deblo, i on upravo sada je*** moju ženu."

Kada je Hutch preminuo, Louis se navodno ponudio da mu podigne spomenik.

A onda je 1947. lord Mountbatten imenovan za potkralja Indije koji je bio zadužen za nadgledanje tranzicije zemlje u Indiju te se par preselio u New Delhi.

Edwinini seksualni apetiti tako su se počeli zadovoljavati i izvan granica vlastite zemlje. Tu je uživala u svojoj najduljoj ljubavnoj vezi - onoj s indijskim premijerom Jawaharlalom Nehruom (58), koji je bio 10 godina stariji od nje.

image

Lord Louis Mountbatten, Jawaharlal Nehru i Lady Edwina Mountbatten

Gandhiserve India/akg-images/profimedia/Gandhiserve India/akg-images/profimedia

Njezina kći kasnije je rekla da je njezin otac odobravao tu vezu, nazivajući ih "sretnom trojkom".

"Ona i Jawaharlal su tako slatki zajedno, da, zaista vole jedno drugo", pisao je Mountbatten svojoj kćeri, a neki su uvjereni da se par upuštao u ‘trojac‘.

Kada je bračni par Mountbatten 1948. napustio Indiju, Edwina se svake godine vraća u posjet toj zemlji, a Nehru bi svake godine planirao putovanje u London, kad god bi ona bila tamo.

Da bi lakše izdržali to dugo razdoblje razdvojenosti, jedno su drugome pisali ljubavna pisma. S vremenom su postajali sve bliskiji pa su ubrzo počele kružiti nove glasine o lordu Mountbattenu.

FBI je intervjuirao nekoliko ljudi koji su tvrdili da je biseksualac, a jedan je izjavio da lord ima fetiš prema "mladim dječacima".

"Lord Louis Mountbatten i njegova supruga smatraju se osobama izuzetno niskog morala. Također se navodi da postoje tvrdnje da je lord Louis Mountbatten bio poznat kao homoseksualac koji je perverzno nastrojen prema mladim dječacima", navodio je FBI.

Ali u biografiji ‘The Mountbattens: Their Lives and Loves‘ (Mountbatteni: Njihovi životi i ljubavi), otkriveno je da Mountbatten ima fetiš na uniforme, posebno na zgodne, mlade momke u uniformama i visokim čizmama, kao i na prekrasne dječake u školskim uniformama.

Ron Perks, Mountbattenov vozač na Malti 1948., također je rekao autoru biografije bračnog para da je Louisa često vodio u Crvenu kuću u blizini Rabata, koja je bila "luksuzni gay bordel koji su koristili viši mornarički časnici."

Edwina je preminula 1960., u dobi od 58 godina, a uzrok smrti bio je nepoznat. Pokraj njezina kreveta pronađena je gomila Nehruovih pisama, a Louis joj je navodno ostao vjeran do samog kraja.

"Do dana njezine smrti, tata je uvijek brinuo hoće li se mama razvesti od njega. Ali iako je rekla da nema vremena za to, mama ga nikada ne bi napustila", napisala je njihova kći.

Lord Mountbatten tragično je skončao. Ubijen je u bombaškom napadu IRA-e 1979. u Irskoj, u kojem su ubijeni i njegov 14-godišnji unuk Nicholas, Patricijina svekrva Lady Bradbourne i 15-godišnji član osoblja, Paul Maxwell.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 20:15