POVUČENA NASLJEDNICA

Gdje je danas Alessandra Gucci? Nakon smrti oca, naslijedila je milijune i prekinula svaki kontakt s majkom

Alessandra Gucci i njezina sestra Allegra naslijedile su očevo bogatstvo, a majku su pokušale razbaštiniti

Obitelj Gucci

 Profimedia

Filmski hit "House of Gucci" govori o tragičnoj prošlosti jedne od najpoznatijih talijanskih obitelji, Guccijevima. Iako je u filmu fokus na ubojstvu Maurizija Guccija i njegovoj bivšoj supruzi Patriziji Reggiani, koju glumi pjevačica Lady Gaga, gledatelji se ipak pitaju što se dogodilo s drugim članovima obitelji, koji su još uvijek živi.

Najzanimljiviji bi mogao biti život Mauriziove kćeri, Alessandre Gucci, koja je, zajedno sa sestrom Allegrom, naslijedila očevo imanje vrijedno 400 milijuna dolara. Ona i sestra su prekinule kontakt s majkom, a to je potvrdila i sama Patrizia Reggiani u intervjuu iz 2016. godine koji je dala za The Guardian.

Iako se Alessandra drži podalje od očiju javnosti zadnjih nekoliko desetljeća, neke stvari o njezinu životu ipak su otkrivene.

Jedno je vrijeme radila kao modna dizajnerica

Iako nikada nije radila za Gucci, Alessandra je bila modna dizajnerica. Imala je svoju kolekciju torbica koju je prodavala pod premium brendom AG. Limitiranu kolekciju The First lansirala je 2008. godine, a u njoj se nalazilo 99 torbica, od kojih je od svakog modela napravljeno njih 11. Odala je počast svojoj obitelji tako što je neke dizajnerske komade nazvala prema svome ocu Mauriziju i djedu Rodolfu. Njezina kolekcija bila je dostupna samo u odabranim trgovinama visoke mode u Milanu, St. Moritzu, Luganu, Parizu i Moskvi, no modnim dizajnom se Alessandra bavila vrlo kratko vrijeme.

S ocem dijeli ljubav prema brodovima

Alessandra i njezina sestra Allegra s ocem dijele ljubav prema brodovima. One su naslijedile očeve jahte, Avel i Creole, kojima često jedre, a upravo im je jedrenje jedna od najljepših uspomena iz djetinjstva. Na taj način trude se i očuvati uspomenu na svoga oca. Sestre svoje brodove također prijavljuju na natjecanja pa su tako osvojile i neke regate, uključujući nagrade Saint Tropeza i Monaca 2013. godine.

Udana je i živi u Švicarskoj

Alessandra i Allegra žive u Švicarskoj, a obje su u braku i imaju djecu. U njihovu su vlasništvu skupocjene vile u New Yorku, Saint Moritzu i Milanu. Penthouse u Olympic Toweru, koji se nalazi na Petoj aveniji u New Yorku, stavile su 2015. godine u prodaju, a za njega su tražile 45 milijuna dolara.

Bila je optužena za utaju poreza

Sestre su 2013. godine bile optužene za utaju poreza, a pisalo se da od 2004. do 2010. godine nisu platile gotovo 5,7 milijuna dolara poreza. Ta je tužba odbačena 2014. godine, a kao razlog se navodio nedostatak dokaza.

Ne razgovara s majkom

Netom nakon prvog uhićenja svoje majke Patrizije Reggiani, Alessandra Gucci žestoko ju je branila. Tvrdila je da se njezina majka bori s tumorom na mozgu i da nije bila "sva svoja" kada je unajmila ubojicu.

image

Obitelj Gucci

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

No, s vremenom je promijenila mišljenje te je prestala komunicirati s majkom. U intervjuu iz 2016. godine za The Guardian, Patrizia Reggiani je nakon izlaska iz zatvora potvrdila da su joj kćeri oduzele svu financijsku pomoć te da nije dobila priliku upoznati svoje unuke. Na kraju su Alessandra i Allegra tužile majku jer nisu željele da ona dobije ikakav novac od nasljeđa njihova oca. Sud je na kraju presudio u korist Patrizije, koja je dobila 1,2 milijuna dolara po godini, kako je bilo dogovoreno u brakorazvodnoj parnici. No to je na kraju, dok je bila u zatvoru, naraslo do iznosa od 20 milijuna dolara.

image

Alessandra i Allegra Gucci

Ipa/abaca/Abaca Press/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:49