CHEERS

Gdje je danas ekipa koja je s Kirstie Alley osvajala srca gledatelja u kultnom sitcomu ‘Kafić Uzdravlje‘?

Alley je preminula ubrzo nakon obilježavanja 40. godišnjice serije koja je pokrenula njezinu holivudsku karijeru

Ted Danson, Rhea Perlman, Kirstie Alley, Kelsey Grammer, George Wendt, Woody Harrelson i John Ratzenberger
1989. godine

 The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/The Hollywood Archive/hollywood Archive/profimedia

Kirstie Alley preminula je u 71. godini života nakon kratke borbe s rakom, četiri mjeseca nakon obilježavanja 40. godišnjice televizijske serije ‘Kafić Uzdravlje‘ (Cheers) koja je pokrenula njezinu holivudsku karijeru. Serija koja i danas visoko kotira na listama najomiljenijih sitcoma svih vremena prvi put je prikazana 30. rujna 1982. i potrajala 11 sezona ili 275 epizoda. Alley je jedno od najpoznatijih imena koja su prošla kroz set, no nije jedina čijoj je karijeri pomoglo druženje u Kafiću Uzdravlje. Njezin odlazak potaknuo je mnoge da se prisjete ekipe iz te serije koja je godinama zabavljala gledatelje.

Alley je prvi put ušla u kafić kako bi zamijenila Shelley Long na početku šeste sezone serije. Uloga ozbiljne poslovne žene Rebecce Howe donijela joj je i Emmyja i Zlatni globus. Glumica je imala uspješnu karijeru i radila je gotovo do samog kraja. Dva puta se udavala, a imala je dvoje djece. Njezine borbe s kilogramima bile su epske, a bila je jedna od prominentnih članica Scijentološke crkve. Posljednjih godina govorila je da je na crnoj listi u Hollywoodu jer je javno podržala Donalda Trumpa i Republikansku stranku. U svojim javnim istupima napadala je medije koji izvještavaju u koronavirusu, poput CNN-a. Obrušila se na Akademiju kada je najavljeno da će ažurirati pravila o nominiranju za najbolji film u svrhu postizanja veće raznolikosti.

- Možete li zamisliti da govorite Picassu što mora biti na njegovim slikama - napisala je tada na Twitteru. - Ljudi, izgubili ste razum. Kontrolira umjetnika, kontrolira misli pojedinaca... OSCAR ORWELL.

image

Ted Danson, Rhea Perlman, Kirstie Alley, Kelsey Grammer, George Wendt, Woody Harrelson i John Ratzenberger
1989. godine

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia/The Hollywood Archive/hollywood Archive/profimedia

TED DANSON

Danas 74-godišnjak, Ted Danson je glumio Sama Malonea i bio je jedan od samo tri lika koji su se pojavili u svih 275 epizoda. Njegov lik Sam, nekad je igrao bejzbol za Boston Red Soxe. Borba s alkoholizmom navela ga je da prekine sportsku karijeru. Otvorio je bar u kojem su ga gosti obožavali, a žene mu se bacale pod noge.

Glumac je u braku je s kolegicom Mary Steenburgen od 1995. godine nakon što su se upoznali na snimanju filma "Pontiac Moon", 1993. godine. Prije nego što je upoznao nju, bio je dvaput oženjen i njegova najpoznatija veza bila je ona s Whoopi Goldberg.

image

Ted Danson

Image Press Agency/NurPhoto/NurPhoto via AFP

- Zaljubljen sam. Zaljubljeni smo. To rješava puno toga. Nasmijavamo jedno drugo. Divim joj se. Da mogu biti žena, želio bih biti poput nje - rekao je Danson svojoj supruzi Mary kada su 2020. godine slavili 25 godina braka.

Nakon završetka serije nastavio je redati glavne uloge u raznim hit serijama kao što su ‘Becker‘, ‘Fargo‘, ‘CSI‘ i ‘CSI Cyber‘, ‘Dobro mjesto‘, a često se pojavljivao u seriji ‘Bez oduševljenja, molim‘.

Danson je bio nominiran za 11 uzastopnih nagrada Emmy za svoju ulogu Sama, konačno je osvojio nagradu za najboljeg glumca u komediji 1990. i zatim ponovno 1993. Ima dvoje djece s drugom suprugom Cassandrom Coates, od koje se razveo 1993. godine.

GEORGE WENDT

George Wendt (74) u seriji je glumio stalnog gosta kafića Norma Petersona. Porijeklom iz Chicaga, Wendt je izbačen sa Sveučilišta Notre Dame u Indiani zbog loših ocjena i odlučio sreću potražiti u showbizu.

image

George Wendt

Coleman-rayner/Coleman-rayner/Profimedia/Coleman-rayner/coleman-rayner/profimedia

Prvi posao bio mu je čišćenje poda u kazalištu.Gostovao je i u serijama Taxi i M*A*S*H, a osim u sitcomima glumio je i u serijama poput Columba, Sabrine i Krila, te povremeno gostovao u superpopularnom showu Saturday Night Live.

Wendt je u braku s Bernadette Birkett koja je posuđivala glas misterioznoj Veri seriji i imaju jednu kćer i dva sina.

SHELLEY LONG

Glumeći konobaricu-intelektualku Diane Chambers u "Kafiću Uzdravlje", Shelley Long (73) postala je jedno od najprepoznatljivijih televizijskih lica. Njezina romansa sa Samom, držala je seriju na vrhu ljestvice gledanosti iz godine u godinu.

Shelley je dala otkaz na kraju 5. sezone, 1986. godine, vjerujući da je njezin lik dao svoje. Svoju je ulogu ponovila gostujući u seriji Frasier u kojoj je naslovnu ulogu glumio Kelsey Grammer.

image

Shelley Long

Lp/Coleman-rayner/Profimedia/Lp/coleman-rayner/profimedia

U svojoj biografiji So Far iz 1995. Kelsey je tvrdio da Shelley nije bila popularna među producentima serije ‘Cheers‘. Tvrdio je da su se producenti umorili od njezinih stalnih pritužbi na njezin lik i radnju. Ona je imala dosta uspješnu televizijsku karijeru, a među posljednjim ulogama bila je ona u seriji "Moderna obitelj".

Iza glumice su dva braka, ima jedno dijete, a živi povučeno u otmjenoj četvrti Pacific Palisades u Kaliforniji u zapadnom Los Angelesu.

image

Shelley Long kao Diane Chambers i Ted Danson kao Sam Malone

Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Profimedia/Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia

KELSEY GRAMMER

Glumac Kelsey Grammer, 67, ušao je u "Kafić Uzdravlje" kao psihijatar Frasier Crane, u trećoj sezoni. Svidio se publici i tako je postao redovit gost najomiljenijeg kafića. Grammerova karijera je strelovito krenula, a Fraisera je nastavio glumiti još 20 godina u omiljenom spin-offu Fraiser, za koji je osvojio četiri nagrade Emmy. Serija je trajala 11 sezona između 1993. i 2004 godine i jedan je od najuspješnijih televizijskih spin-offova svih vremena. Frasier je osvojio 37 Primetime Emmyja, što je tada bio rekord za najveći broj Emmyja za seriju s originalnim scenarijem, uključujući pet uzastopnih pobjeda u katergoriji najbolje humoristične serije.

image

Kelsey Grammer

Niklas HALLE‘N/AFP

Nakon što je Frasier završio 2004., Grammer dobio niz uloga, pa i u blockbusterima, uključujući X Men: Posljednje uporište i Transformeri: Doba izumiranja, a legendarna je i njegova posudba glasa zločestom Sideshow Bobu u Simpsonima. Grammer se ženio četiri puta i ima sedmero djece, uključujući troje sa sadašnjom suprugom Kayte Walsh, 25 godina mlađom britanskom stjuardesom.

WOODY HARRELSON

Woody Harrelson (61) stigao je u bar u četvrtoj sezoni kao novi barmen Woody Boyd. Osvojio je nagradu Emmy za svoju ulogu i pet nominacija. Uloga ne baš bistrog barmena bila nje njegov debi, Harrelson će imati najuspješniju karijeru od cijele ekipe. Glumio je u brojnim hit filmovima i TV-serijama poput ‘Nema zemlje za starce‘, franšize ‘Igre gladi‘ i HBO-ovu seriju ‘Pravi detektiv.‘

image

Woody Harrelson

PONTUS LUNDAHL/TT NEWS AGENCY/TT News Agency via AFP

Tri puta je nominiran za Oscara za filmove ‘Narod protiv Larryja Flynta‘, ‘Glasnik‘ i ‘Tri plakata izvan grada‘. Harrelson je vegan i dobro poznat po svojem zalaganju za zaštiti okoliša i dobrotvornom radu. U braku je s Laurom Louie od 1987. godine i imaju tri kćeri.

RHEA PERLMAN

Još jedan lik koji se pojavio u svakoj epizodi serije je jezičava konobarica Carla Tortelli koju je glumila Rhea Perlman (74). Tortelli koja je bila poznata po svom nasilnom temperamentu i preziru prema gotovo svima u baru osim Sama, a glavna meta njezina žalca bila je Diane.

image

Rhea Perlman

CHRIS DELMAS/AFP

‘Kafić Uzdravlje‘ je Rheu Perlman katapultirao u zvijezde, iako je prije toga imala malu ulogu u popularnoj komediji ‘Taksi‘. U nekoliko je navrata reprizirala svoju ulogu Carle, primjerice u Fraiseru. Glumila je u nizu uspješnih filmskih i TV-komedija. U braku je s Dannyjem DeVitom iako od 2012. godine ne žive zajedno. Oboje su izjavili kako se nikada ni neće razvesti. Par imaju troje djece, a najstarija kći Lucy krenula je roditeljskim stopama.

image

Nicholas Colasanto, Ted Danson, Rhea Perlman i Shelley Long 1982. godine

Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Profimedia/Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia

JOHN RATZENBERGER

John Ratzenberger (75) u seriji je glumio poštara Cliffa Clavina koji je živio s majkom i bilo mu je teško razgovarati sa ženama. Vidio je Sama Teda Dansona kao heroja.

image

John Ratzenberger

ISA O‘CONNOR/AFP

Njegov lik je znao beskorisne i upitne činjenice i rado je razgovarao sa svakim tko mu se približi na nekoliko metara. Ipak, imao je zlatno srce i ekipa ga je voljela uz dobru dozu zafrkancije na njegov račun. Iza ovog glumca brojne su male uloge u filmovima i serijama, a njegov specifičan glas donio mu je mnoštvo angažmana na sinkronizacijama.

NICHOLAS COLASANTO

Veteran Drugog svjetskog rata Nicholas Colasanto bio je simpatični barmen poznat kao Coach, Trener. Imao je uspješnu karijeru na televiziji, no sredinom 1970-ih dijagnosticirana mu je teška srčana bolest. Bio se odlučio povući, ali kada su mu ponudili ulogu u Kafiću Uzdravlje nije mogao odbiti.

Tijekom treće sezone serije bio je hospitaliziran. Nakon što je otpušten iz bolnice, u veljači 1985., doživio je srčani udar i umro u svojem domu u Los Angelesu u dobi od 61 godine. Njegova fotografija bila je postavljena na setu do kraja serije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:22