ZBOGOM MUSK!

Gigi Hadid: ‘Twitter je septička jama mržnje i netrpeljivosti. Odlazim!‘

Pored američkog supermodela, Twitter profile već su ugasile i brojne druge zvijezde poput Toni Braxton i Tee Leoni

Gigi Hadid

 Julien De Rosa/Afp/profimedia

Američki supermodel Gigi Hadid objavila je da napušta Twitter nakon preuzimanja Elona Muska, nazvavši tu društvenu mrežu "septičkom jamom mržnje i netrpeljivosti". Tako se 27-godišnja ljepotica pridružila sve većem broju zvijezda koje su iz principa odlučili bojkotirati tu društvenu mrežu, zbog čega je Hadid na svom profilu na Instagramu u petak obznanila kako je deaktivirala svoj Twitter račun zbog masovnih otpuštanja u toj kompaniji, uključujući i tima za ljudska prava.

"Već duže vrijeme, ali posebno sa svojim novim vodstvom, postaje sve više i više septička jama mržnje i netrpeljivosti i to nije mjesto na kojem želim biti", objavila je Hadid. Uz to je dodala, piše Page Six, i ispriku svojim obožavateljima na platformi, napisavši da voli biti povezana ​​s njima.

"Ne mogu reći da je sigurno mjesto za bilo koga, niti društvena platforma koja će učiniti više koristi nego štete", zaključila je Hadid.

Uz svoju izjavu objavila je tweet savjetnice za ljudska prava Shannon Raj Singh o otpuštanjima u tehnološkom divu. Twitter je u petak otpustio otprilike polovicu svoje radne snage uz e-mail osoblju u kojem se objašnjava da su rezovi "nužni kako bi se osigurao uspjeh tvrtke naprijed". Slavna glazbenica Toni Braxton je već prije najavila da će se također držati podalje od stranica tog društvenog medija.

"Šokirana sam i užasnuta dijelom ‘slobode govora‘ koje sam vidjela na ovoj platformi od njezina preuzimanja. Govor mržnje pod velom ‘slobode govora‘ je neprihvatljiv; stoga odlučujem da se klonim Twittera jer to više nije sigurno mjesto za mene, moje sinove i osobe druge boje kože," napisala je Braxton je prošli mjesec.

Shonda Rhimes, Sara Bareilles i također su rekle zbogom Twitteru u listopadu.

"Ne ostajem zbog onoga što Elon planira. Zbogom", napisala je utjecajna TV autorica i producentica Rhimes. U međuvremenu, podsjeća Page Six, Musk je nadobudno prošli tjedan najavio da će naplaćivati ​​mjesečnu naknadu za Twitter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:16