ISPOVIJEST

Gisele Bündchen otvoreno o odgoju djece, alkoholu i razvodu: ‘Tvoj je izbor hoćeš li se srušiti ili ustati‘

Bündchen kaže da je stavljanje sebe i svoje dobrobiti na prvo mjesto bio svjestan izbor koji je napravila

Gisele Bündchen

 Michael Loccisano/Getty Images/Profimedia/Michael Loccisano/getty Images/profimedia

Gotovo godinu dana nakon razvoda od Toma Bradyja, 43-godišnja manekenka Gisele Bü​ndchen konačno je progovorila o razvodu, školovanju svoje djece kod kuće, odbacivanju alkohola i tome kako joj meditacija pomaže u teškim vremenima.

Dok su mediji proteklih mjeseci pričali o najsitnijim detaljima razvoda slavne manekenke od NFL legende Toma Bradyja, posljednjih je dana na TikToku počeo kružiti video koji prikazuje mladu Bündchen kako šeta modnom pistom povodom modne revije na kojoj je predstavljena Givenchyjeva kolekcija proljeće/ljeto za 2000. godinu. Potpetica je otpala s njezine cipele, ali je supermodel nastavio hodati tako samouvjereno da to nitko nije ni primijetio - osim nje.

image

Gisele Bündchen, 2023.

The Mega Agency/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/The Mega Agency/backgrid/backgrid Usa/profimedia

- Bilo je ludo. Peta je zapravo ušla u cipelu - prisjeća se Bündchen za People.

- Dakle, svu svoju težinu morate staviti na prednji dio stopala. Tad se javljaju grčevi i sve boli, ali jednostavno moraš učiniti ono što moraš. Neću se srušiti pred svim tim ljudima. Samo se morate pretvarati da se ništa nije dogodilo i nadati se da nitko nije primijetio. Mislim da je to sjajna metafora za život, jer kad god te guraju i gađaju, tvoj je izbor hoćeš li se srušiti ili ustati - prepričala je iskustvo.

U njenom slučaju, ustala je nakon tog pada, ali i mnogo puta nakon.

Nakon što je prevladala borbu s napadima panike, tjeskobom i depresijom u svojim dvadesetima, supermodel se susreo s novim preprekama u posljednjih nekoliko godina. Podijelila je kako je prebrodila teška vremena, usredotočila se i dokazala da je još jača nego što je mislila.

Tijekom pandemije, Bündchen je krenula s kućnim školovanjem svog sina Bena (13) i kćeri Vivian (10) s bivšim suprugom, Tomom Bradyjem. Također se nosila sa selidbom obitelji u Tampa Bay tijekom Bradyjeve posljednje nogometne sezone prije nego što je našla utočište u Miamiju nakon razvoda. U pozadini se i privatno bavila s dvoje bolesnih roditelja.

image

Tom Brady, Gisele Bundchen i djeca

Miamipixx/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Miamipixx/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

- Mojoj je obitelji bilo jako teško - rekla je ona.

- Uz sve različite preokrete koje život nosi, sve što možemo učiniti je napraviti najbolje što možemo u odnosu na ono što se događa u našem okruženju - poručila je. Bündchen se oslanjala na meditaciju, svakodnevnu tjelovježbu i posvećenost zdravoj hrani.

image

Tom Brady i Gisele Bundchen

Mediapunch/face To Face/Face To Face/Profimedia/Mediapunch/face To Face/face To Face/profimedia

Odrekla se i alkohola kako bi bolje spavala i osjećala se prisutnijom u svakodnevnom životu.

- Odmah nakon što sam navršila 40 godina, osjetila sam veliku razliku između toga kada sam popila čašu vina i kada nisam popila čašu vina - kaže ona. Objasnila je da je društveno prihvaćeno popiti čašu vina, a ljudi tvrde da je to i zdravo, no ne za nju.

- Ako želite od svog tijela tražiti ono što ja tražim od svog tijela, a to je mnogo, ne mogu konzumirati kofein i alkohol - zaključila.

Otkrila je da je "odmah" osjetila promjenu u svom svakodnevnom životu nakon što je prestala piti.

- Postala sam bistrija. Prije sam se osjećala malo maglovitije. Sada sam vrlo oštra i vrlo prisutna i primjećujem stvari koje prije nisam primjećivala - kaže ona.

- Kad ne pijem, bolje spavam. Puno tražiš od svog tijela, moraš ga resetirati. Moraš se brinuti za ovo jedino sredstvo koje imaš, zar ne? - upitala je.

Bündchen kaže da je stavljanje sebe i svoje dobrobiti na prvo mjesto bio svjestan izbor koji je napravila.

- Nitko to neće učiniti umjesto tebe. Jedina osoba koja će donijeti te odluke ste vi. Jer u konačnici, vi ste prva osoba na koju će to utjecati. Nakon vas, to su vaša djeca, to je vaš muž, to je vaša obitelj - objasnila je i dodala kako se bori protiv sveprisutne misli da je briga o sebi sebična. Ističe kako se ne možete osjećati krivima zbog davanja prioriteta sebi.

image

Gisele Bündchen

Michael Loccisano/Getty Images/Profimedia/Michael Loccisano/getty Images/profimedia

Također, nedavno je privela kraju posljednju godinu školovanja svoje djece kod kuće prije nego što ih je upisala u novu školu.

- Sviđa im se, sve im je novo, no bave se svojim interesima i stvarima, kaže Bündchen čija se kći Vivi pridružila školskom plivačkom timu, a 13-godišnji Benny prvi put igra nogomet.

- Tek je počeo. Tako sam ponosna na njih. Tako su puni ljubavi. Odrastaju i postaju tako pažljivi i brižni prema drugima, dodala je.

image

Gisele Bündchen

Cpr/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Cpr/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Što se tiče budućnosti, Bündchen je nedavno kupila farmu konja gdje Vivian može jahati svog konja, Itema, u privatnosti, ali kaže da zna reći "ne" kad njezina kći zatraži da joj kupi još konja.

- Sada već pokušava nabaviti druge konje - rekla je Gisele u šali.

Priznaje kako je najponosnijom čini spoznaja da je odgojila dobre ljude.

- Mislim da za mene uspjeh znači da sam odgojila djecu koja imaju prave vrijednosti. Jer tada, kad god sam spremna otići, znam da sam iza sebe ostavila nešto lijepo - rekla je i dodala kako je najviše veseli kada vidi kako djeca postaju "svoja" i napreduju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:18