LAŽNJACI

Gledanost eksplodirala, ali šefovi Netflixa su ljuti: ‘Zašto ste manipulirali fotografijama?‘

Šefovi streaming servisa ljute se na Harryja i Meghan jer su koristili materijal koji s njima nema veze te ispadaju lažljivci

Harry i Meghan u seriji

 Netflix/Ferrari/Profimedia/Netflix/ferrari/profimedia

Gledanošću serije "Harry i Meghan" šefovi Netflixa zasigurno mogu biti zadovoljni jer je želja publike da što prije bace pogled na taj dugo stvaran uradak odbjeglog princa i njegove supruge bila tolika da su "srušili Netflix". Brojke će zasigurno biti dobre iako razotkrivajuća priča u stvari nije baš toliko snažna koliko se očekivalo. Možda prava bomba tek slijedi u druge tri epizode koje dolaze 15. prosinca.

No, s prvim epizodama u britanskim medijima isplivale su i priče o tome kako su isti ti šefovi, koji su iskeširali oko 100 milijuna dolara za projekt, bijesni jer su najave dokumentarca o Meghan i Harryju uključivali i manipulaciju fotografijama i snimkama.

Dva teasera objavljena u danima prije početka prikazivanja serije, natuknula su da će se u šest epiozoda mnogo govoriti o medijskom progonu vojvode i vojvotkinje od Sussexa, posebno o njihovom odnosu s foto-reporterima ili, po princu Harryju, paparazzima. Pokazalo se da su fotografije kojima su to željeli ilustrirati snimljene na premijeri filma o Harryju Potteru i može se kupiti kao stock fotografija na servisu Alamy, te pri dolasku starlete Katie Price na prekršajni sud. Sussexi nisu bili ni blizu. U prvim epizodama, tema sigurnosti i Harryjeve želje da zaštiti obitelj, doista je bitna tema.

image

Fotografija paparazza s Alamyja korištena u seriji Meghan i Harry

Nije pomoglo ni to što su neki prijatelji i suradnici para rekli kako je korištenje stock tj. ilustrativnih fotografija i snimki, "standardna praksa".

Jedan je insajder rekao za The Sun: "U Netflixu su očekivali da će ih par upozoriti na sve potencijalne probleme. Zbog tog poteza se stvorilo negativno ozračje, emisija je dobila auru lažnjaka". Logično, sve djeluje manje iskreno, otvoreno, autentično.

Još jedna fotografija kojom se manipuliralo prikazuje princa Harryja kako se pojavljuje pred novinarima. Ona je zapravo snimljena dok je Harry bio u vezi s Chelsy Davy, koja je izrezana sa slike.

- Svi misle kako bi vojvoda i vojvotkinja od Sussexa bolje od ikoga trebali znati koje su snimke u redu za korištenje, a koje bi se mogle shvatiti kao obmana. - rekao je povjerljiv izvor u The Sunu - Šefovi Netflixa nisu bili svjesni koliko je fotografija koje su uključene u najave sumnjivo i očekivali su da će ih par pažljivo proučiti i označiti sve što bi moglo uzrokovati probleme.

image

Harry i Meghan

Netflix/

U ostatku šestodijelne serije par će se dodatno otvoriti pričajući svojim životima i ponajviše o svom iskustvu tijekom vremena koje su proveli kao stariji članovi kraljevske obitelji u Ujedinjenom Kraljevstvu. Gledatelji će vidjeti i jednog od najžešćih kritičara para, britanskog novinara i kolumnista Piersa Morgana, koji je rekao da je "traumatiziran" time što je "iskorišten" u seriji, do snimke koja sumnjivo podsjeća na onu na kojoj Katie Price dolazi na sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:08