‘nema cenzure‘

Gledatelji ljuti jer je HRT umjesto drag kraljica pustio reklame, objasnili su nam što se točno dogodilo

Neki gledatelji išli su tako daleko i zapitali se je li riječ o cenzuri, što na HRT-u čvrsto odbacuju

Drag kraljice na Eurosongu

 Jessica Gow/Tt News Agency Via AFP

Zbog reklama tijekom show programa u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga, HRT-ovi gledatelji nisu mogli vidjeti jednu od točaka, točnije nastup tri drag kraljice.

Odjevene kao voditeljice Eurosonga (u njih su se "pretvorile"), vrlo spektakularno su uz brojne plesače izvele hitove "Free Yourself" te "Free Your Mind". Iako su imali i promidžbene blokove tijekom prijenosa polufinalne večeri u utorak, dio publike je na društvenim mrežama negodovao - zašto je javna televizija pokrila baš taj dio show programa. Neki su išli tako daleko i zapitali se je li riječ o cenzuri, što na HRT-u čvrsto odbacuju.

"Natjecanje za pjesmu Eurovizije i organizatori prijenosa BBC imaju strogo raspisane propagandno-promidžbene blokove kojih se moraju pridržavati sve televizijske kuće koje prenose natjecanje. U prijenosu postoje tri PP bloka. Prvi blok je u trajanju do dvije minute, drugi također u trajanju do dvije minute, a treći blok je u trajanju do osam minuta. Mimo tih strogo određenih blokova ne smije se emitirati propagandni program.

Organizatori u tom vremenu za Eurosong publiku prikazuju zabavni show s raznim izvođačima, a televizijske kuće se uključuju u program nakon što emitiraju zakupljene PP blokove. HRT u potpunosti postupa prema zadanim pravilima Eurosong natjecanja poštujući sve službene umjetničke nastupe navedenog natjecanja.", odgovaraju iz komunikacija HRT-a.

image

Drag kraljice na Eurosongu

Jessica Gow/Tt News Agency Via AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. siječanj 2024 09:31