BROJNE KRITIKE

Gledatelji: ‘Ne možemo više gledati Mela Gibsona‘, Redatelj stao u obranu: ‘Privatni život nije moja stvar‘

Albert Hughes, koji je režirao dvije od tri epizode serije, izabrao je Gibsona kroz ‘uobičajen‘ postupak

Mel Gibson u seriji ”The Continental: From The World Of John Wick”

 Lionsgate Television - Album/Album/Profimedia/Lionsgate Television - Album/album/profimedia

Redatelj "The Continental: From the World of John Wick" ustao je u obranu svog angažiranja glumca Mela Gibsona u toj TV seriji, rekavši da "tuđe osobne stvari" nisu njegov problem, piše Fox News.

Albert Hughes, koji je režirao dvije od tri nadolazeće epizode serije, izabrao je Gibsona kroz "uobičajen" postupak.

"Odabrao sam Gibsona na temelju njegovih prošlih radova na kojima sam odrastao. I mislim da se savršeno uklopio u ulogu. Mislim da će obožavatelji, kada to vide, shvatiti zašto. O osobnim stvarima nisam tu da pričam", rekao je Hughes za New York Post. Izabrao je Gibsona za ulogu Cormaca, direktora njujorškog Continentala u seriji koja će premijerno biti prikazana u petak. Gibsonov izbor izazvao je oštre reakcije na društvenim mrežama.

image

Ekipa koja stoji iza serije: Basil Iwanyk, Kevin Beggs, Sandra Stern,Albert Hughes, Erica Lee, Val Boreland i Kelly Campbell

Monica Schipper/Getty Images/Profimedia/Monica Schipper/getty Images/profimedia

"John Wick bez Keanua (i s Melom Gibsonom) uopće nije John Wick", napisao je jedan korisnik na X-u, nekadašnjem Twitteru.

Drugi je dodao: "Tako sam ljutit zbog ovoga jer sam htio gledati Katie McGrath (i volim filmove Johna Wicka), ali Mela Gibsona ne mogu više gledati."

"Volim franšizu o Johnu Wicku, ali prezirem i mrzim Mela Gibsona", dodao je pak treći.

"Bio je to uobičajeni casting proces. U Hollywoodu se uvijek radi o kao, pet imena za jednu ulogu, a onda sustavno gledate tko je dostupan, koji ljudi odgovaraju", objasnio je Hughes za TVLine.

Chad Stahelski koji je režirao filmsku franšizu "John Wick", angažiran je kao izvršni producent serije.

"Uvijek sam bio obožavatelj filmova ‘John Wick‘ i onoga što su Stahelski i zvijezda Keanu Reeves radili. Rekao sam, čovječe, izgleda da se zabavljaju. Ja se želim zabavljati. Ne želite da netko imitira Keanua Reevesa i Chada Stahelskog. To već imate i izvrsno je izvedeno. Serija je u istom svijetu, ali na drugom putu", rekao je Hughes za New York Post.

image

Mel Gibson

Anti/Backgrid Uk/Profimedia/Anti/backgrid Uk/profimedia

Što se tiče Gibsona, on je uglavnom bio isključen iz Hollywooda nakon uhićenja zbog vožnje u pijanom stanju 2006., tijekom kojeg je redatelj "Pasije" počeo antisemitski brbljati, piše Fox. Godine 2010. procurile su snimke Gibsona kako izvikuje rasističke primjedbe svojoj tadašnjoj djevojci Oksani Grigorievoj. Glumac se kasnije ispričao zbog antisemitskog govora.

"Nema isprike, niti bi trebalo biti tolerancije prema bilo kome tko misli ili izrazi bilo kakvu antisemitsku primjedbu", rekao je Gibson u to vrijeme u izjavi koju je dobio The New York Times.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:55