TAJNA ‘BIJELOG LOTOSA‘

Gledatelji su šokirani, ali jedan detalj iz hit serije odmah je dao naslutiti kako će se rasplesti priča omiljenog lika

Kostimografkinja Bijelog lotosa objasnila što stoji iza koje odjevne kombinacije likova
 Supplied By Lmk/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa-agency.net/ipa/profimedia

SPOILER ALERT: Ako još niste pogledali zadnju epizodu druge sezone hit serije Bijeli lotos, sugeriramo vam da preskočite ovaj tekst.

Lik Tanye McQuid, koji glumi Jennifer Coolidge, nije preživio finale druge sezone HBO-ove hit serije Bijeli lotos. Koliko god Tanyina sudbina bila šokantna za gledatelje, ljubitelji mode primijetili su trag koji je signalizirao da neće preživjeti svoj sicilijanski odmor. Njezina posljednja haljina je, naime, bila slična onoj tragično stradalog lika iz Kuma, prenosi Page Six.

Haljina nije jedini odjevni predmet koji je nagovijestio rasplet u seriji, a kostimografkinja Alex Bovaird objasnila je što su pojedini odjevni predmeti predstavljali.

Tanyina haljina inspirirana Kumom

Tijekom cijelog finala, Tanya nosi cvjetnu haljinu identičnu onoj iz kultne serije Kum. Supruga Michaela Corleonea Apollonia (Simonetta Stefanelli) nosila je tu istu haljinu kad je ubijena autobombom namijenjenom njezinom mužu. Nakon što su gledatelji uočili sličnosti u pretpremijeri finala, mnogi su vjerovali da njihov omiljeni lik neće dočekati idući sezonu.

- Bila sam prilično iznenađena sposobnošću internetskih detektiva da povežu stvari. Kad sam vidjela tvit Evana Rossa Katza koji prikazuje Tanyinu posmrtnu haljinu na lutki, bila sam impresionirana, rekla je Bovaird. A genijalni modni trenutak zamalo se nije dogodio jer je odjeća slučajno sa seta poslana u Rim večer prije završnog snimanja.

Portijino Gen Z odijevanje

Osobna asistentica Portia (Haley Lu Richardson) inspirirala je mnoge memeove zbog svog miješanja printova i uzoraka, pri čemu su neki gledatelji bili oduševljeni ovim modnim kombinacijama koje zrcale generaciju Z, dok je drugo zanimalo zašto ništa nije usklađeno. Neke od tih kombinacija imale su dublje značenje. Primjerice, top s otisnutim licem Custo Barcelona koji nosi u jednoj epizodi trebao je ponoviti kipove glave Testa di Moro koje su viđene ranije.

image
Supplied By Lmk/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa-agency.net/ipa/profimedia

- Bila sam zatečena reakcijama na internetu, ali sam sretna što je moj i Haleyin rad na liku dobio toliko pažnje. Odijevali smo je u skladu s različitim raspoloženjima, njenim stanjem uma i okolnostima. Prikazali smo je kao malo isključenu osobu, rekla je Bovaird.

Harperin Audrey Hepburn stil

Za Harperine (Aubrey Plaza) stajlinge, Bovaird je crpila inspiraciju iz "Rimskih praznika" i klasičnog izgleda s elegancijom 50-ih legendarne filmske zvijezde. Njen izgled također se razvija na temelju toga kako se osjeća. U finalu serije se pomirila sa suprugom Ethanom (Will Sharpe) nakon što je sumnjala na prevaru.

image
Supplied By Lmk/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa-agency.net/ipa/profimedia

- Dolazi u besprijekorno bijelom odijelu, vrlo zatvorena i oštra. Kad se počne opuštati, kostimi postaju življi. U posljednjoj sceni večere nosi dugu romantičnu haljinu u kojoj konačno izgleda ranjivo, a napravili smo joj i frizuru po uzoru na Audrey Hepburn, kaže Bovaird.

Jackove "Love Island" košulje

Jackova (Leo Woodall) odjeća stigla je ravno s Love Islanda, uključuje šarene košulje i kratke hlačice koje bi se uklopile u britanski reality show. Bovaird je razmišljala o tome da dečka iz Essexa odjene u klasične uske traperice, ali to nije bilo izvedivo zbog njegovih mišićavih nogu.

Albiejeve čarape

Dobrica Albie (Adam DiMarco) podijelio je gledatelje, neki su na društvenim mrežama bili oduševljeni njegovom "incel vibrom", a drugi su navijali za njegovu vezu sa seksualnom radnicom Lucijom (Simona Tabasco). O jednoj se sceni posebno raspravljalo, a to je ona u kojoj Albie tijekom seksa nosi svoje bijele čarape.

- Zaključili smo da je Albie pomalo šašav lik koji ne bi skinuo čarape prije vođenja ljubavi. Bila je to vizualna šala koja je dala malo lakoumnosti inače prilično intenzivnoj sceni, zaključila je Bovaird.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:34