TRAGEDIJA NA SNIMANJU

Glumac Alec Baldwin pucao iz filmskog oružja, ubio snimateljicu i ranio redatelja: ‘U suzama je‘

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico, gdje je proglašena mrtvom
Halyna Hutchins, Alec Baldwin i Joel Souza
 AFP

Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je poznati glumac Alec Bladwin pucao iz rekvizita i pritom slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

Nesreća se dogodila na snimanju nezavisnog filma Rust, na ranču Bonanza Creek, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fea.

Hutchins (42) je prebačena helikopterom u sveučilišnu bolnicu New Meyico u Albuquerque gdje je preminula, a Souza je vozilom hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, radi saniranja ozljeda, priopćio je ured načelnika policije Santa Fea.

image
Alec Baldwin
Angela Weiss/AFP

- Hutchins i Souza dobili su prostrijelne rane kada je glumac i producent Alec Baldwin (68) ispalio metak iz filmskog rekvizita. Ispitali su ga policijski istražitelji i bio je u suzama, rekli su iz policije.

Zbog incidenta nitko nije uhićen niti je zasad podignuta optužnica. Istražitelji ispituju svjedoke, a istraga se još uvijek vodi.

Policija je oko 13.50 primila dojavu da je netko slučajno upucan na snimanju filma.

image
Halyna Hutchins
Sonia Recchia/AFP
image
Joel Souza
Image Press Agency/AFP

U priopćenju iz produkcije filma Rust navodi se da je došlo do nesreće uslijed nepravilnog korištenja filmskog oružja koje ispaljuje ćorke.

Policija u priopćenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrijebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima .

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korištenje rekvizita vatrenog oružja kada je došlo do ispaljivanja. Provodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni.

Slična tragedija dogodila se 1994. godine kada je sin slavnog Brucea Leeja, Brandon Lee, poginuo nakon što ga je glumac Michael Massee upucao nepravilno pripremljenim pištoljem s ćorcima. Tragedija se dogodila na snimanju poznatog filma 'Vrana'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2023 10:23