IMAO JE 54 GODINE

Glumac iz hit serije ‘Černobil‘ umro od tumora na mozgu, iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece

Bio je nevjerojatno inteligentan, drag i vrlo smiješan. Jako će nam nedostajati, stoji u priopćenju njegova agenta
Paul Ritter u TV seriji 'Černobil'
 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

Glumac Paul Ritter umro je u ponedjeljak od tumora na mozgu u 55. godini, potvrdio je njegov agent za The Guardian. Englez je široj javnosti poznat kao obiteljski patrijarh Martin iz TV serije "Friday Night Dinner", u kojoj je igrao s Tamsin Greig, Simonom Birdom i Tomom Rosenthalom, a glumio je i Anatolija Djatlova, zamjenika glavnog inženjera u nuklearnoj elektrani u hit mini-seriji "Černobil".

- Preminuo je kod kuće, okružen obitelji - rekao je njegov agent.

Rittera smo gledali i u filmovima "Harry Potter i princ miješane krvi" te "Zrno utjehe" ("Quantum of Solace").

- S velikom tugom moramo vas obavijestiti da je Paul Ritter sinoć preminuo... Umro je mirno kod kuće, uz njega su bili supruga Polly te sinovi Frank i Noah. Imao je 54 godine i bolovao je od tumora na mozgu. Paul je bio izuzetno nadaren glumac, raznolike uloge na sceni i ekranu odigrao je s izvanrednim umijećem. Bio je nevjerojatno inteligentan, drag i vrlo smiješan. Jako će nam nedostajati - stoji u priopćenju njegova agenta.

Ritter je bio i nadaren kazališni glumac - godine 2006. bio je nominiran za nagradu Olivier 2006. za izvedbu u predstavi "Coram Boy", a 2009. za nagradu Tony za glavnu ulogu u komadu "The Norman Conquests".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2022 01:46