'BIO SAM NEČASTAN'

GLUMAC IZ HIT SERIJE PRIZNAO DA SI JE ODREZAO RUKU 'Lagao sam da sam ratni veteran... I upalilo je. Počeo sam dobivati uloge'

Todd Lawson Latourette (lijevo) i Bob Odenkirk (desno) u seriji "Better Call Saul"
 Screenshot / YOUTUBE

Glumac iz američke savezne države Novi Meksiko Todd Lawson Latourette, koji je glumio u serijama "Better Call Saul" i "Longmire" te u filmu "Muškarci koji bulje u koze", priznao je da si je sam odrezao ruku te da se pravio da je ranjeni ratni veteran kako bi ostvario napredak u karijeri, piše USA Today.

Latourette, kojem je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, u razgovoru je za televizijsku postaju KOB-4 iz grada Albuquerqueja rekao da si je desnu podlakticu odrezao prije 17 godina tijekom psihotične epizode. Dodao je da tada nije pio lijekove koji su mu bi prepisani te da si je podlakticu odrezao cirkularom te da si je sam kauterizirao ranu.

"Ne želim reći riječ 'ludost' jer sam mentalni bolesnik - mi smo jako daleko od ludosti", rekao je Latourette sa suzama u očima. "Mi smo vaša braća, vaše majke, vaše sestre i boli nas."

Glumac si je kasnije sam napravio protezu za podlakticu i šaku. Počeo je i lagati o prirodi svoje ozljede. Ljudima bi govorio da je ozlijeđen u oružanom sukobu u ratu. "Upalilo je. Počeo sam dobivati uloge. Filmska je industrija na to gledala iz drugog kuta. Bio sam drukčiji i to im se svidjelo. Vjerovali su mi da sam ono o čemu sam im pričao, da sam ratni veteran. Dobivao sam poslove jer sam lagao", dodao je.

Prema Latouretteovoj filmografiji na Internetskoj filmskoj bazi podataka (IMDB), prvu je ulogu ostvario u hororu "Unspeakable" iz 2002. godine u kojem je proslavljeni glumac Dennis Hopper igrao glavnu ulogu. Pojavio se i u filmovima "Pivo za moje konje" i "Muškarci koji bulje u koze" u kojem je glavnu ulogu odigrao popularni George Clooney. Nedavno se pojavio u petoj epizodi posljednje sezone dramske serije "Better Call Saul".

Glumac kaže da ga je laž s kojom je ostvario karijerni probitak na koncu slomila te da je morao reći istinu. "Teško je bilo živjeti s tim. Godinama nikome nisam ništa slagao", rekao je u intervjuu.

"Bio sam nečastan. Uništavam si karijeru radeći ovo", priznao je Latourette i rekao da ne očekuje da će mu itko oprostiti to što je napravio. "Ako itko misli da ovo radim zbog osobnog boljitka, vara se. Izbacujem se iz filmske industrije Novog Meksika. Rado to radim, samo da bih mogao reći to što sam rekao."

Glumac se nada da će svojim istupom pomoći drugim ljudima koji se bore s bipolarnim poremećajem. "Moć je u vašim rukama i morate ujutro i navečer popiti svoje lijekove kako ne biste završili poput mene. Pad može biti jako brz", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:09