ČEKA SASLUŠANJE

Glumac iz ‘Igre prijestolja‘ završio na sudu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje djece

Glumac je stigao u pratnji svoje djevojkom Mercy Malick koja užasne tvrdnje naziva suludima

Joseph Gatt

 Everett Collection/Everett/Profimedia/Everett Collection/everett/profimedia

Zvijezdu hit serije "Igra prijestolja" Josepha Gatta čeka preliminarno sudsko saslušanje u Los Angelesu zbog optužbe za seksualno eksplicitni kontakt s maloljetnicom na internetu. Kako donosi Daily Mail, 51-godišnji britanski glumac pojavio se u ponedjeljak na sudu sa svojom dugogodišnjom djevojkom, glumicom i spisateljicom Mercy Malick. Sutkinja Višeg suda Kim Nguyen naredila je da se Gatt pojavi na preliminarnom saslušanju koje je zakazala za 18. prosinca, kada se očekuje da tužitelji iznesu dokaze koji su navodno pronađeni u Gattovoj kući u Los Angelesu. Do tada, glumac će ostati na slobodi uz jamčevinu od 5000 dolara.

image

Joseph Gatt

"Volio bih razgovarati o ovome, ali moj odvjetnik mi je savjetovao da u ovom trenutku ništa ne komentiram", kazao je Gatt nakon kratkog saslušanja za DailyMail.com u ponedjeljak.

Uhićen je u Los Angelesu u travnju 2022., a njegov dom pretražili su policijski službenici Odjela za maloljetnike, Jedinice za internetske zločine protiv djece (ICAC), naoružani nalogom za pretres. Optužen je za "kontakt s maloljetnicom radi seksualnog prijestupa", a također se suočava i s drugom optužbom, onom za posjedovanje oružja za napad. Na kasnijim pojavljivanjima pred sudom izjasnio se nevinim po obje točke optužbe, a iako mu je odobrena jamčevina od tek 5000 dolara, također mu je naređeno da ne smije provoditi vrijeme s maloljetnicima bez nadzora, da nema pornografske sadržaje i da ne koristi društvene mreže, osim za posao. Tjedan dana nakon uhićenja, Gatt koji je inače rođen u Londonu, a posljednjih 18 godina živi u SAD-u, oglasio se na Twitteru i oštro negirao optužbe.

image

Mercy Malick i Joseph Gatt

Hyperstar/Alamy/Alamy/Profimedia/Hyperstar/alamy/alamy/profimedia

"Naravno da se želim pozabaviti apsolutno zastrašujućim i potpuno neistinitim optužbama koje su nedavno iznesene protiv mene. One su 100-postotno kategorički krive i nepromišljene. U potpunosti surađujem s policijom i LAPD-om kako bismo došli do prave istine. Veselim se što ću ‘oprati‘ svoje ime. Hvala svim mojim prijateljima i obožavateljima koji znaju da je ovo neistina i razumiju da iz pravnih razloga ne mogu dalje komentirati taj slučaj na društvenim mrežama", iznio je glumac. Njegova djevojka Mercy Malick (51) također je na društvenim mrežama kritizirala optužbe, nazivajući ih više nego suludima.

Jedna od Gattovih najistaknutijih uloga bila je uloga Thenna Warga u vrlo popularnoj HBO-ovoj seriji "Igra prijestolja". Gatt je također glumio u nekoliko blockbuster filmova, uključujući Disneyjev remake "Dumbo", "Star Trek Into Darkness" i "Thor".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:52